Kézilabda

2016.01.30. 18:35

Rossz kezdés után talpra állt, vezetett, mégis veszített az FKC Debrecenben

Debrecen – Az utóbbi hetek kimondottan jó teljesítménye után győzelmi reményekkel utazott Debrecenbe az FKC női kézilabdacsapata. Nem jött össze, a fehérváriak hatalmas küzdelemben, 21-19-re kikaptak.

Horog László

A Hódos Imre Sportcsarnok jelentős része érthetően piros-fehérbe öltözött, a lelkes hazai híveknek köszönhetően, ám a vendégek drukkerei is meglepően hangosak voltak, a bemutatásnál hosszasan éltették a pályára lépőket. A hazaiak indíthatták az első akciót, de passzív játék miatt egy perc elteltével elvették tőlük a labdát, majd az ellenakciónál Tápai maradt a földön egy ütközés nyomán, rövid ápolás után folytatta a játékot. Karnik góljára Bandelier azonnal válaszolt, majd újabb lövést eresztett meg távolról, ez azonban messze elkerülte a kaput. Klikovac beállóból volt eredményes, Kudor lerohanásból (3-1), az FKC trénere, Bakó Botond érthetően nagyobb odafigyelésre intette tanítványait. Tanabe a szélről rontott, Hajduch pedig blokkolta Karnikot.

A folytatásban Tanabe a kapufát találta el, Klikovac viszont a kaput (4-1), miként a túloldalon Tápai is. Mayer kapott két perces büntetést túlzott keménységért, emberelőnyben a hazaiak tovább növelték előnyüket, Herr Anita hozta közelebb az FKC-t. Tartotta háromgólos előnyét a házigaza, a fehérvári kapuban Sipeki nem találkozott labdával, a hazaiaknál Lajtos bravúrral védte Tápai büntetőjét, majd Bandelier átlövését, 8-3 állt az eredményjelzőn, amikor 13 percnyi játék után Bakó Botond kikérte első idejét. Herr Anita átlövése célt ért, miként Csáki szélről eleresztett labdája is, ám a közben a hajdúságiak is betaláltak. Sipeki hirtelenjében két bravúrral jelentkezett, majd védett egy büntetőt is, Tilinger pedig talpról bombázott a felső sarokba, 9-7. Felváltva estek a gólok, kétgólos hazai előnynél kikérte első idejét a hazaiak szlovén mestere, Tone Tiselj is. A fehérvári kapuba Herr Orsolya érkezett, Tilinger mellé lőtt, majd Mayer kapott kétperces büntetést a felezővonalnál elkövetett szabálytalanság miatt. Herr hétméterest és ziccert is hárított, azonban a társak nem tudták bevenni a hazai kaput. Kazai kínai figura végén lőtt Lajtosba, Garbuz viszont nem hibázott, előbb átlövés, aztán betörés után. Az időn túli hétméterest Herr Anita fölé dobta, félidőben 12-9 virított a táblán.

Fordulás után Herr fogta Despotovic szaggatottról leadott bombáját, Mayer labdáját viszont Lajtos nem tudta hárítani. Emberelőnyben eladták a labdát a fehérváriak, Herr újabb védése után Tápai beköszönt (12-11), egy gólra feljött a vendég. „Ne rohanjatok már, lányok!” - üvöltötte egy férfihang a lelátón, a debreceni hölgyeknek címezve, ám ők bizony rohantak. Herr Ani bombázott a felső lécre, testvére újabb ziccert fogott, Giorgijevsja pedig büntetőből egyenlített, 12-12.

Kazai vezetést is szerzett, ám lépéshiba miatt elvették a találatot, Bandelier pedig túl szigorú védekezésért kapott kétperces büntetést. Csáki révén vezetett az FKC, sőt, Giorgijevska újabb büntetőjével már kettővel, 13-15. Herr és Lajtos bravúrjai következtek, a hazai hívek ébresztőt kiabáltak, Klikovac szépített, Kelemen egyenlített a nagy rohanásban. Giorgijevska ejteni próbálta a következő büntetőt, ami nem jött össze, Ishitaténak viszont igen, elhajlásból, 17-18. Egyenlítettek a hazaiak, aztán perceken át nem esett találat, amiben persze kulcsszerepe volt a kapusoknak. A gólcsendet Despotovic törte meg (19-18), látva lányai elbizonytalanodását, Bakó azonnal időt kért. Karnik hétméterese a hálóban kötött ki, Mayer beállóból hozta közelebb a vendégeket. Bakó két perccel a vége előtt ismét időkérésben látta a megoldást, Tápai lövését blokkolták, Despotovic elrohant és betalált, nagy csatában, 21-19-re nyertek a debreceniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!