Kézilabda

2017.01.31. 17:10

Nyerni kell mindenáron!

Székesfehérvár - Küzdelmes nap után, keddre virradó éjjel ért haza a fehérvári női kézilabdacsapat Franciaországból.

Horog László

Brestből hétfőn 18 órakor indultak, Párizsba, majd Budapestre repültek, onnan hazabuszoztak, éjjel fél 2-re járt az idő, amikor leparkoltak a Verseci úti csarnok előtt. Felemás érzésekkel tértek haza Deli Rita tanítványai, a franciaországi, 21-21-es döntetlen egyértelműen a bravúr kategóriájába tartozik, ám mivel tíz perccel a vége előtt 20-14-re vezettek, ezért fájó, hogy az utolsó másodpercekben kicsúszott a kezükből a győzelem.

Mivel egy héttel korábban 25-25-re végzett a két gárda Fehérváron, a két döntetlen az egymás elleni elszámolásban kioltja egymást, a továbbjutás az elkövetkező fordulókban dől el. A Leipzig mind a négy meccsét elbukta, vélhetően nem nyer a folytatásban sem, a B csoportot jelenleg a Brest vezeti 2 győzelemmel és 2 döntetlennel, a Kuban 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll, a fehérváriak 1 győzelem és 1 vereség mellett kétszer végeztek döntetlenre. Ami biztos, a hátralevő két hazai mérkőzésüket nyerniük kell. Szombaton 17.15-kor a Krasnodart fogadják, jövő vasárnap 15 órakor pedig a német HC Leipzig együttesét.

Piedade öt góljával csapata legeredményesebbje volt Brestben
Fotó: Molnár Artúr

- Remek teljesítményt nyújtottunk Brestben, amikor a csoportokat kisorsolták, kevesen gondolták, hogy az olimpiai bajnokokkal felálló oroszokkal és az Eb-ezüstérmesekkel megtűzdelt franciák ellen eséllyel vesszük fel a versenyt a továbbjutásért. A hétvégi döntetlenünk komoly eredmény, viszont akkor lesz igazán értékes, ha megverjük a Kubant és a Leipziget - mondta Deli Rita.

Ha az Alba hat góllal veri a Krasnodart és bármennyivel a lipcseieket, továbbmegy. Ha csak eggyel győzi le az oroszokat, akkor a többi derbinek is kedvezően kell alakulnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!