Kézilabda

2015.06.06. 15:17

Nem megy bíróságra az FKC

A négy közé jutást tűzték ki célul, végül a 6. helyen zárták a bajnokságot a Fehérvár KC női kézilabdázói.

Horog László

Az elnök, Balássi Imre szerint a sérülések nagyban befolyásolták a szereplést.

– A várakozástól elmaradtunk, de ennek több összetevője van. A nyáron új edzőt szerződtettünk, a hazai mezőnyben férfi és női vonalon már többször bizonyító Bakó Botondot, aki érthetően más felfogásban, más módszerekkel dolgozik, mint elődje. Idő kellett, míg összecsiszolódott a lányokkal. Emellett sérüléshullám is sújtotta a csapatot. A szezon háromnegyedét nem tudtuk teljes csapattal játszani, ami érthetően befolyásolta a szereplésünket. Még ezt is elbírtuk volna, azonban az Érd elleni hazai vereséggel szálltak el elődöntős reményeink. Kovács Anna jogosulatlan szereplése miatt óvtunk, de a szövetség minden fórumon elutasított bennünket. Ha a nekünk jogosan járó két pontot megkapjuk, mi vagyunk a négy között, az ősszel a nemzetközi kupában szerepelnénk. Hosszasan gondolkodtam, hogy bíróságra megyünk, ott próbálunk érvényt szerezni igazunknak. Végül úgy döntöttem, nem folytatjuk a procedúrát, elfogadjuk a pályán elért eredményt, a hatodik helyet – közölte Balássi Imre.

Az elnök elmondta, a 2014-15-ös szereplésnek két tanulsága van. Részletesen ki kell vizsgálni, mi okozta a páratlan sérüléshullámot. Törekedni kell az egyenletesebb teljesítményre, ehhez vélhetően erősíteni kell az együttest.

– Fontos, hogy több, saját nevelésű tehetségünk lehetőséghez jutott. Továbbá bizakodásra ad okot, hogy sérültjeink visszatérnek, Emberovics és Herr Anita már szerepet kapott az idény végéhez közeledve, Ishitate és Kazai pedig a következő szezonban lesz ismét kulcsemberünk, talán ez lesz a legnagyobb erősítésünk. A válogatott kapus, Kiss Éva távozásának nem örülök. Indokait megértjük, az ETO-hoz igazol, a győriek ajánlatával nem tudtunk versenyezni, ezt a csatát elvesztettük. Ugyanakkor nem gondolom, hogy gondjaink lesznek a kapuban, Kisst sikerült megfelelően pótolnunk, a kétszeres BL-győztes Herr Orsolya érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!