Kézilabda

2017.06.07. 19:05

Nem lesz nagy mozgás

GÁRDONY A Gárdony-Pázmánd NKSE női kézilabdacsapata újoncként végzett az NB I/B-s pontvadászat hatodik helyén. A vezetőedző a stabil háttér mellett játékosai küzdeni akarását emelte ki mint a siker alappilléreit.

Ferencz Balázs

A Gárdony-Pázmánd NKSE még a korábbi válogatott klasszis Németh Helga irányítása alatt kezdte a másodosztályt, majd féltávnál Pánczél Barabás vette át a szakmai irányítást. A bajnokság vége előtt néhány fordulóval a dobogó is elérhető közelségbe került, két pontra volt a harmadik hely, de a hatodik pozícióban végzett hölgykoszorú így is csak négy ponttal maradt el a bronzérmestől. A Gárdony 26 meccsen 14 győzelmet aratott, kétszer osztozott a pontokon és 10 alkalommal szenvedett vereséget.

- A tavaszi szezonban harmadik helyen végzett a társaság - kezdte értékelőjét a vezetőedző, Pánczél Barabás.



- De a lényeg nem ez, hanem hogy sikerült stabilabbá válnia a csapatnak a védekezésben, egymásért kezdtek dolgozni a lányok, s kezdtek már "verekedni" is egy kicsit. Tudtunk indítani, s ezekből könnyű gólokat lőni. A heti két, három edzés kevés ugyan, de a lányok partnerek voltak a munkában. Fel tudtunk készülni a mérkőzésekre. Tudatosabb lett a támadójáték, s az ellenfelek nem tudtak meglepni minket. Mivel szoros meccseink voltak, a fiatalok kevesebb lehetőséget kaptak. Sikerült a lányokra is átültetni a győzelem utáni vágyamat. Sokat léptünk előre, ha tudjuk folytatni a munkát, a következő idényre még inkább kialakul a repertoár védekezésben és támadásban is.

Nagy játékosmozgás nem várható a tóparton. Együtt marad a csapat, csupán a korábbi NB I-es kézis, Kuhinkó Vivien távozik. A sérülés miatt egy évet kihagyó Becséri Andrea azonban visszatér, s az NB I/B-ből érkezhet még erősítés.

- Arra vagyok a legbüszkébb, hogy tavasszal csak a Vasas tudott megverni minket itthon, megfeleltünk az elvárásoknak, örömet tudtunk szerezni a szurkolóknak. Egységes, szépen játszó csapat lettünk, és örülök, hogy 72 évesen még mindig itt vagyok - mosolygott az újabb egy évig maradó szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!