Kézilabda

2012.12.11. 20:51

Győzelmével Magyarország elődöntős

Újvidék - A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, a magyar-román találkozón a fehérvári Triscsuk Krisztina is pályára lépett. A mieink biztosan győztek, és az elődöntőbe jutottak.

Matók János

Kedden délután 13 óra lehetett, amikor telefonon felhívtam Triscsuk Krisztinát, a Fehérvár KC magyar válogatott kézilabdázóját: "Ne haragudj, de pont most ebédelünk a csapattal, így arra kérlek, hogy hívjál később. De ha csak azt akarod megkérdezni, hogy játszok-e a románok ellen, akkor az a válaszom, hogy igen, de csak védekezésben lépek pályára. Mi lesz a végeredmény? Győzünk, legalábbis győzni szeretnénk, s ennek érdekében mindent megteszünk a lányokkal" - mondta szinte egy szuszra a telefonba Kriszta.



Görbicz Anita (k) harcol a labdáért a román Ionela Stanca (b) és Aurelia Bradeanu (j) között a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Románia találkozón Újvidéken 2012. december 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Igen, a magyar győzelem létfontosságú volt a továbbjutás szempontjából, mert a spanyol-orosz mérkőzés végeredménye 25-25 lett, s ez azt jelentette, hogy amennyiben válogatottunk sikeresen jut túl a románokon, már ott lesz az elődöntőben. Annak a Montenegrónak a társaságában, amely csapat a középdöntőben a németektől ugyan kedden 27-20-ra kikapott, de ez már nem osztott, nem szorzott... 
Szóval a mindig presztízs-jellegű magyar-román összecsapás. A mi szemszögünkből nem nem a legjobban kezdődött a mérkőzés, hiszen a 8. percben Nechita góljával a románok már 5-2-re vezettek. Egy ideig tartották is a különbséget, ám a mieink fokozatosan felzárkóztak, majd Vérten találatával a a 26. percben        előbb kiegyenlítettek (11-11), majd a támadásban is a pályán maradó Triscsuk góljával már a vezetést is átvették, 12-11.



A román Adriana Nicoleta Nechita (b) és Kovacsicz Mónika harcol a labdáért a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Románia találkozón Újvidéken 2012. december 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor    




Szucsánszki Zita (b) és a román Ionela Stanca harcol a labdáért a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Románia találkozón Újvidéken 2012. december 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor 



Két góllal, 14-12-re vezettünk az első félidő után, majd a folytatásban, 3 gólos magyar vezetésnél percekig nem esett gól. majd a 38. percben Görbicz 6. találatával négy gólra, 21-17-re nőtt a magyar előny. 

Nagyszerű védekezett  a magyar csapat, a kapus Kiss Éva is szinte "olvasta" a román lövéseket. És ahogy közeledett ennek a továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzésnek a vége, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány csapata egyre jobban meglépett riválisától. Így az 56. percben Szamoránsky lövése után már hat góllal, 24-18-ra vezetett a magyar válogatott.  Az előny    kitartott, válogatottunk  25-19-re győzött, s elődöntős lett! 




Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és játékosai örülnek egy gólnak a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Románia találkozón Újvidéken 2012. december 11-én. A magyar válogatott bejutott az elődöntőbe, miután 25-19 arányban megnyerte a mérkőzést. MTI Fotó: Illyés Tibor 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!