Kézilabda

2016.07.20. 18:50

Elhalasztott forduló

Székesfehérvár - Bécsben kisorsolták a nemzetközi kupák menetrendjét, ami némileg átírja a hazai bajnokságot.

Horog László

Az Alba FKC az eredeti elképzelések szerint október közepén rajtolt volna az EHF-kupa és a Kupagyőztesek Európa Kupájának összevonásával keletkező, EHF-kupa névre keresztelt, csoportmeccsekkel tarkított sorozaton. Ám a nemzetközi szövetség megvariálta a rendszert, ugyanis első lépcsőben kifelejtette a szereplők listájáról a BL-selejtezőjéből kiesőket. A Fehérvár KC bár kiemelt maradt, egy kanyarral korábban, szeptemberben kezd, a lengyel bajnoki bronzérmes és friss kupagyőztessel, az északon, a Balti-tengernél található Vistal Gdyniával. Az első találkozóra Fehérváron kerül sor szeptember 11-én vagy 12-én, a visszavágóra pedig egy héttel később, idegenben.

Mivel a Fehérvár korán kapcsolódik a nemzetközi küzdelmekbe, a hazai bajnokságban érthetően nem léphet pályára az első fordulóban, szeptember 17-én, az Érd elleni, a Köfém-csarnokba kiírt találkozón. Az NB I-ben tehát más időpontban mutatkoznak be Deli Rita tanítványai. A lányok jelenleg edzőtáboroznak, napi két edzéssel készülnek. Jövő hétfőtől hazai pályán folytatják a tréningeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!