Kézilabda

2012.01.20. 21:28

Eksztázisban - Legyőztük a franciákat a kézilabda Eb-n!

Újvidék, Veszprém - Fantasztikus teljesítménnyel, csupaszív játékkal két vállra fektette a magyar kézilabda válogatott Franciaországot és másodikként jutott tovább az Eb halálcsoportjából.

Horváth Gábor

Pénteken elsőként a Spanyolország-Oroszország mérkőzésre figyelt a magyar kézilabdavilág. A szerbiai Európa-bajnokság halálcsoportjának utolsóelőtti mérkőzésén hispán sikert kellett kiszurkolnunk, mert az azt jelentette, hogy válogatottunk biztosan ott lesz a kontinenstorna középdöntőjében. Sikerült. Az újvidéki csarnokban helyet foglaló többezernyi magyar drukker közreműködésével és legnagyobb örömére Valero Rivera együttese három góllal legyőzte az egyébként nagyot küzdő orosz nemzeti együttest.

Az esti francia-magyar persze ettől még nem vált teljesen tét nélkülivé, hiszen az Eb lebonyolítási rendje szerint a csoportok továbbjutói viszik magukkal a torna középdöntőjébe az egymás ellen szerzett pontokat.

Mindenesetre a pontszerzés kényszerének terhe lekerült válogatott játékosaink válláról. Ez mindenképpen szerencsés dolognak ígérkezett, hiszen Mocsai Lajos alakulata az utóbbi években a világon létező összes jelentős trófeát (olimpiai, Eb- és világbajnoki aranyak) begyűjtő csapattal volt kénytelen farkasszemet nézni.

A találkozó előtt a gallok szövetségi kapitánya, Claude Onesta azt nyilatkozta, hogy a magyar együttes a csoport leggyengébbja és itt az ideje, hogy helyére kerüljenek a dolgok. A nem túl udvarias szavak tovább tüzelhették a mieinket.

A magyar válogatott ennek ellenére alaposan beragadt a rajtnál, 0:3. Szinte egyik pillanatról a másikra változott meg a játék képe, Fazekas Nándor fantasztikus védéseinek is köszönhetően a 10. percre egyenlítettünk (4:4), majd az előnyt is megszereztük. A franciák többször hibáztak, mi viszont egyre magabiztosabbak voltunk (20. perc: 7:9), ám ezt követően megint a gallok vették át a kezdeményezést, időkérésük után elhúztak három találattal (12:9). A félidő végén több esetben a szerencse is elpártolt tőlünk, kétgólos gall előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrész elején ismét kisebb hullámvölgybe került a magyar együttes. Ellenfelünk tartotta a két-, háromgólos különbséget, egészen a 40. percig, amikor szívós munkával sikerült kiegyenlítenünk, 16:16.
A folytatásban is hatalmasat küzdött a magyar válogatott, amely az 51. percben kétgólos (20:22) előnyt szerzett. Fazekas megbabonázta a francia lövőket, védekezésünk kíméletlenül összezárt, támadásban pedig nagyon bátran játszottunk. A hajrában egyszerűen eksztázisba került a csapat és megérdemelten nyert.

Franciaország-Magyarország 23:26 (14:12). 
Újvidék.
Franciország: Omeyer  Abalo 1, Barachet 5, Karabatic 3, B. Gille 2, Narcisse 3, Bingo 4. Csere: Dinart 1, Fernandez 2, Joli 2 (2), Accambray. Szöv. kap.: Claude Onesta.
Magyarország: Fazekas  Harsányi 5 (2), Mocsai 3, Laluska, Ilyés 1, Zubai 6, Iváncsik G. 2. Csere: Császár 2, Putics 2, Krivokapic 3, Nagy K. 1, Ancsin 1, Schuch, Szöllősi. Szöv. kap.: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 4, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

 
További fotók a naplo-online.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!