Kézilabda

2016.08.04. 19:20

Döntőben a lányok - Az Alba Fehérvár KC legyőzte a Mosonmagyaróvárt

Székesfehérvár - Fehérvári győzelem született a CEP Kupa első napján a Mosonmagyaróvár ellen, a mai döntőben az Érd ellen játszik a csapat.

Káldor András

Az ötgólos fehérvári Biljana Bandeliert  (fehér) ketten sem tudták megakadályozni a góllövésben

Rangos kézilabdatornának ad otthont a Köfém Sportcentrum, hiszen négy magyar első osztályú együttes találkozik itt a kétnapos CEP Kupán. Már a első találkozón rangadóra került sor, az NB I bronzérmese, az Érd és a Siófok KC csapott össze. Az érdiek - hasonlóan a Fehérvárhoz - az EHF-kupa küzdelmeire is gondolnak már, bár ők valamelyest később kezdenek, mint Deli Rita csapata a lengyel Vistal Gdynia ellen. Mindenesetre az Érd hallatlanul magabiztosan, 32-23-ra nyert, és jutott a mai fináléba. A másik résztvevő csapat pedig az Alba Fehérvár KC és a Mosonmagyaróvár mérkőzése után derült ki.

Alba Fehérvár KC-Mosonmagyaróvár 27-23 (12-10)

Ld: Bandelier 5, Zsivkovics 4 (1), Tilinger 3 (3) ill. Bízik 5, Kopecz 5 (3),

A nyár folyamán alapos vérfrissítésen áteső fehérváriak vezetőedzője, Deli Rita nem véletlenül vallja azt, hogy a legjobb edzés a mérkőzés - főképp ebben az időszakban. Ezúttal sem történt másképp, mert bár jól kezdett a Fehérvár, de nem tudta állandósítani ezt a teljesítményt az első félidőben. Voltak olyan periódusai ennek a félórának, amikor kifejezetten élvezetes játékot láthattunk tőlük, de akadtak bosszantó hibák, labdaeladások, valamint többször fordult elő, hogy a lövések vagy nem találtak utat a kapu irányába, vagy már csírájában elfojtotta azokat az ellenfél. A fiatal móvári együttes végig szaladt az eredmény után, kétszer ugyan egalizált, ettől függetlenül Deli Rita nem volt maradéktalanul boldog.

- A sebességünk még nem az igazi, de olyan erőnléti munkát végzünk, hogy nem is várható el. A játékunk néhány szegmensével azonban nem voltam elégedett, javulnunk kell! - mondta a lefújás után a fehérváriak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!