Kézilabda

2015.02.03. 16:45

A győrieket fogadja a Fehérvár KC

Székesfehérvár - A szerdai játéknapon Fejér mindkét, női együttese hazai pályán bizonyíthat. A Fehérvár KC 18 órakor, a Dunaújvárosi Kohász pedig 19 órakor lép pályára.

Horog László

A koronázó városiaknak nehezebb a dolga, méghozzá lényegesen, hiszen a hazai mezőnyben gyakorlatilag verhetetlen, de a nemzetközi porondon is ritkán hibázó Győri Audi ETO látogat a KÖFÉM Sportcsarnokba. A legutóbbi, két BL-kiírást egyaránt megnyerő Rába-partiak ellen az lehet a házigazdák esélye, hogy a látogatók persze, mindez viszonylagos tartalékos összeállításban lépnek pályára. A napokban igazolt, kétszeres olimpiai bajnok, a decemberi Eb-n porcsérülést szenvedő norvég Kari Aalvik Grimsbö még nem bevethető, becslések szerint két hét múlva már ott lehet a játéktéren.

A fehérváriak válogatott beállósa, Mayer Szabina nevelőegyesülete, a Győri ETO ellen bizonyíthat (Fotó: Kricskovics Antal)

Kapusposzton tehát nem áll jól a Győr, a magyar válogatott Herr Orsolya az elsőszámú és lényegében egyetlen portás, ugyanis Lunde anyai örömök elé néz, a helyére szerződtetett horvát Jelena Grubisic pedig szalagszakadás miatt fél évet pihenni kényszerül. Grimsböt a BL-re való nevezési határidő lejárta előtt, gyakorlatilag az utolsó pillanatban sikerült megkaparintani. Az ETO vezetőinek elsőszámú célpontja Kiss Éva volt, ám a fehérváriak klubelnöke, Balássi Imre nemet mondott a megkeresésre.

- Kiss Éva az ország legjobb hálóőre, nem szerettünk volna megválni tőle. Nem adtuk fel álmainkat, a négy közé kerülést és a nemzetközi porondot, így nemet mondtunk a győri ajánlatra. A nyáron is szeretnénk megtartani értékeinket - közölte Balássi Imre.

Kiss Éva sem foglalkozik a klubváltással, minden erejével az FKC szereplésére koncentrál. A nyáron lejár a szerződésem Fehérváron, nem tudom, miként alakul a további karrierem. Jól érzem itt magam, nagyszerű a közösség, most csak az lebeg a szemem előtt, hogy a szezon hátralevő részében minél több mérkőzést megnyerjünk.

A szerdai derbi esélyesei a vendégek, de a fehérváriak nem feltett kézzel indulnak a csatába. A válogatott beállós, 2009-ben BL-döntőn szereplő Mayer Szabina korábbi játékostársai ellen bizonyíthat.

- Középiskolásként kerültem az ETO-hoz, ez a nevelőegyesületem, összesen hét évet töltöttem náluk, a felnőtt csapatban három és fél esztendőt. Én minden meccsre ugyanúgy készülök, nincs bennem kettőzött becsvágy a zöld-fehérek ellen. Bízom abban, hogy izgalmas meccset vívunk, szeretnénk meglepetést szerezni. A szombati, Fradi elleni összecsapást elszúrtuk, az első negyedórát átaludtuk. Ezúttal hatvan percen át kell koncentrálnunk.

Szerdán nem csak bajnokit játszanak a fehérváriak. A honi szövetségben, délelőtt 10-kor tárgyalják az FKC óvását, amelyet az érdi Kovács Anna szerintük jogosulatlan szereplése miatt adtak be.

Ahogy a fehérváriak, az újvárosiak is javítani szeretnének, az utóbbi két meccsnapon ők sem kápráztatták el közönségüket. A másfél hete, az FKC ellen, Fehérváron győztes érdieket látják vendégül. A Kohász ugyan január közepén legyőzte a Fehérvárt 25-20-ra, ám a folytatásban 23-23-as döntetlenre végzett Vácon, majd 29-28-as vereséget szenvedett Békéscsabán. Egyik eredményt sem kalkulálták az acélvárosban, a szerdai, Érd elleni, 19 órakor kezdődő derbin érthetően győzelmi reményekkel lépnek parkettre. A korábban a tabella 3 helyén tanyázó újvárosiak igaz, csak rosszabb gólkülönbségük miatt visszacsúsztak a 4. helyre, az ugyanannyi győzelmet, döntetlent és verséget számláló Érdnek eggyel jobb a gólkülönbsége, ezzel előzött. Triffa és társai szerint remélhetően csak időlegesen. Az FKC jelenleg 6. a tabellán.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!