Kert

2017.03.29. 19:34

Verseny a települések és a konyhakertek között

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel, április 30-ig csatlakozhatnak A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a települési önkormányzatok, szervezetek, egyesületek, amelyek A legszebb konyhakertek helyi verseny lebonyolításával összegyűjtik azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket.

FMH-információ

A programot a konyhakert kultúrájának népszerűsítésére hozta létre 2012-ben Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. Egyre több ember és település fordul országszerte az önfenntartás, a háztáji kistermelés irányába, előtérbe helyezve a helyben termelt, biztonságos, egészséges élelmiszer-előállítást. Öt év alatt ötszörösére nőtt a csatlakozó települések száma, és mostanra már az is látható, hogy ebben az évben több mint 4 millió kertészkedőnek nyílik lehetősége arra, hogy a nagyközönségnek is megmutassa a kertjét a projekten keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!