Kert

2017.07.10. 19:20

A teraszok kedvelt dísze a csüngő fukszia

FEHÉRVÁRCSURGÓ A legutóbbi dísznövénykertészeti napokon figyeltünk fel erre a szép növényre. Utánanéztünk, és azt olvastuk róla: mostanában újra divatba jött. Vannak, akik már gyűjtik is a fukszia legkülönfélébb fajtáit.

Gábor Gina

A csüngő fukszia - amelyen megakadt a szemünk a Károly-kastély parkjában, a standokat járva - tipikus terasznövény - tudtuk meg a standnál Sarkadi Tamástól. Főleg a félárnyékos helyen érzi jól magát, szereti a vizet is, nem szabad hagyni tehát, hogy kiszáradjon. Az enyhén savanyú vagy a közömbös földet szereti, és nem árt rendszeresen tápoldatozni sem, ha azt akarjuk, hogy a teraszunk igazi dísze legyen. A balkonnövényekhez javasolt tápoldatokat érdemes erre használni - hallottuk a tanácsot. Ha megfelelően gondoskodunk erről a mutatós növényről, egészen a hidegek beálltáig virágzik.

Csüngő fukszia - vízigényes növény Fotó: Koppán Viktor

A virágai roppant változatosak, de mindig csüngők. Akkor a legmutatósabbak, ha felfüggesztjük a cserepet, hogy alulról jó rálátás nyíljon a bokrosodó növényre. A virágok egyszerűek vagy teltek, a porzók és a bibe látványosan kiemelkednek a sziromkörből. A szirmok gyakran más színűek, mint a csészecimpák.

Sarkadi Tamás

A balkont díszítő növényeket a hűvös idő beálltával teleltessük át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!