III. Országos Terepkerékpár-verseny

2019.09.19. 16:00

Terepen, két keréken a Fejér megyeiek a legjobbak

Sem az erős szél, sem a homokos, süppedős talaj nem tántorította el az indulókat a katasztrófavédelem III. Országos Terepkerékpár-versenyén szeptember 18-án Komárom-Esztergom megyében.

Katasztrófavédelem

Fotó: Józan Tímea

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság versenyzői két arany és két bronzéremmel tértek haza. A megméretés helyszíne idén is a Baj és Vértesszőlős közötti külterület, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár gyakorlópályája volt. Az ötezer-egyszáz méter hosszú pályán az indulóknak kétszázhét méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeniük. Hét megyéből érkeztek a sportot szerető kollégák, akik női és férfi, korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriára bontva mérték össze képességeiket és kitartásukat. Az amatőröknek egy, a haladó kategóriában indulóknak két kört kellett teljesíteniük. A verseny szabályos lebonyolítását pályabírók felügyelték.

Fotó: Józan Tímea

Haladó kategóriában, korcsoportjában első helyezést ért el Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, Fejér megyei tűzoltósági főfelügyelő és bronzérmet szerzett Gaál Tamás tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadója. Az eggyel fiatalabb korcsoportban, ugyancsak a haladó kategóriában szintén harmadik helyen ért célba Laskó Gábor tűzoltó főhadnagy, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnoka. Amatőr kategóriában az aranyérmet Kovács István tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltója érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában