Időseket bántalmazott

2019.08.30. 15:30

Próbaidő alatt elkövetett újabb rablás miatt letartóztatták a Fejér megyei férfit

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki 2019. augusztus 27-én kirabolt egy idős házaspárt Balinkán.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A gyanúsított a reggeli órákban lopási szándékkal egy balinkai ingatlan hátsó kertjében elrejtőzött, arcát sállal takarta el, majd amikor a sértett a gazdasági

épületekhez ment, őt megütötte, aki ettől a földre esett. A gyanúsított a földön fekvő sértettet megrúgta, miközben élet elleni fenyegetéssel arra szólította fel,

hogy menjen be a gazdasági épületbe, majd annak ajtaját rázárta.

A gyanúsított ezt követően a házhoz ment és az ott tartózkodó, egészségi állapota, valamint kora miatt a mozgási képességében nagy mértékben korlátozott idős nőtől hangosan kiabálva másfél millió forintot követelt. Az idős asszony közölte, hogy nincs pénzük, majd a telefonhoz indult, hogy segítséget hívjon, azonban a gyanúsított a telefonkábel falból történő kitépésével azt megakadályozta, és a továbbiakban is pénzt követelt a sértettől. A sértett a gyanúsított erőszakos, fenyegető magatartásától tartva 150.000,- Ft-ot adott át neki. A terhelt a gazdasági épületbe korábban bezárt, onnan időközben kiszabadult sértettet észlelve a helyszínről elmenekült.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményeit a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből történt feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt állva követte el. Alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt valósítana meg.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását elrendelte, a döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!