négy év börtönre ítélték

2019.05.22. 17:11

Nem ez volt az első bűncselekménye a dohányboltot kiraboló újvárosi fiatalnak

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki 2019. május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádlott, miután aznap már kétszer is járt a dohányboltban, azzal a szándékkal tért oda vissza, hogy pénzt szerezzen. A férfi a kezeire zoknit húzott, az arca köré egy fekete ruhát tekert, majd a dohányboltba belépve a pénztárgép alatti fiókban kutatást végzett. Mivel pénzt nem talált, a dohányboltban dolgozó sértett kezét megfogva a háta mögé került, a nyakánál fogva hátulról átkarolta, majd a pulthoz vonszolta. Eközben többször felszólította, hogy adja át a boltban található összes pénzt. A vádlott a fiókból egy nagyobb köteg papírpénzt megragadva a dohányboltból távozott. A férfi által eltulajdonított pénzösszeg az eljárás során nem térült meg, azt a férfi elköltötte. A rendőrhatóság két napon belül elfogta a vádlottat.

A terhelt a cselekményét egy vele szemben hasonló bűncselekmény miatt korábban alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt állva követte el. Az ügyészség az őrizetben lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlott próbára bocsátását megszüntette, vele szemben 4 évi végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, valamint 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte, és az elrabolt összegnek megfelelő 50.000,-Ft vagyonelkobzásról rendelkezett. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!