nem emeltek vádat

2019.12.12. 13:44

Megrongálta a Lovasszobor kardját, most kifizetheti

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kötelezte az elkövetőt, hogy térítse meg a székesfehérvári „Lovasszobor” kardjának letörésével okozott kárt.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A fiatal férfi 2019. szeptember 22-én nem sokkal éjfél után a Városház tér 1. szám alatt található, Pátzay Pál által készített Tízes Huszárok emlékmű, közismert nevén „Lovasszobor” jobb kezében elhelyezett kard felső részét letörte, amely cselekményével 178.000,-Ft kárt okozott. Az elkövető cselekményével megvalósította a védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett rongálás bűntettét. Az ügyészség nem emelt vádat a büntetlen előéletű elkövetővel szemben, hanem az eljárást feltételesen felfüggesztette két évre azzal, hogy kötelezettségként írta elő számára az okozott kár megfizetését. A döntés lényege, hogy amennyiben a férfi a két éves időtartam alatt a továbbiakban törvénytisztelő életmódot folytat, és vele szemben újabb büntetőeljárás nem indul, valamint Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. részére megtéríti a rongálással okozott kárt, akkor az eljárás a két éves időtartam leteltét követően megszüntethető vele szemben – tudtuk meg Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!