vádemelést javasolnak

2019.02.08. 18:00

Kórházba vitte az elütött gyalogost, majd lelépett a mezőfalvai fiatal

Közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie egy 23 éves férfinak.

police.hu

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy mezőfalvai lakos ellen, aki a nyomozás adatai szerint 2018. december 13-án délután Peugeot típusú személygépkocsival közlekedett Dunaújvárosban, a Vasmű úton. Haladása során a Kossuth utcai kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról érkező gyalogos részére, és elütötte. Ezt követően a balesetben súlyosan megsérült 54 éves perkátai férfit a kórházba kísérte, majd onnan adatai hátrahagyása nélkül távozott, a rendőrséget sem értesítette.

A rendőrök azonosították, majd közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a járművezetőt, aki beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek – adja hírül a police.hu

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!