megfigyelés alá kerül

2019.07.03. 16:36

Két hétig karanténban a támadó kutya

A hétfői csókakői kutyatámadás áldozatára, a 2 éves kislányra még hosszú felépülési idő vár. A rottweiler pedig, amely az első számú bűnjel, két hétre megfigyelés alá került, hogy döntsenek a sorsáról.

S. Töttő Rita

Fotó: Police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint minden emberi sérülést okozó kutyatámadás esetén, a kutyát 14 napos hatósági állatorvos vagy jogosult állatorvos általi megfigyelés alá kell vonni, a veszettség betegség kizárása végett. A mostani esetben a megfigyelés a székesfehérvári gyepmesteri telepen történik. A szükséges megfigyelés biztosítása mellett megkezdik az állat tartási környezetének vizsgálatát és az állattartó felelősségének tisztázását is. A megfigyelési időt követően a kutyát az állatvédelmi hatóság veszélyes ebnek minősítheti, illetve bizonyos feltételekkel elrendelheti az életének kioltását is, melynek során az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértő (nyilvántartásba vett, névjegyzékben szereplő szakértő személy) megállapítására is szükség van, arra vonatkozóan, hogy a viselkedése egyértelműen a sérülés okozására irányult. Amennyiben az állatot a vizsgálat alkalmával veszélyes ebnek minősítik, erről a hatóság engedélyt állít ki és tartására, forgalmazására vonatkozóan feltételeket határoz meg, szaporítását, tenyésztését megtiltja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!