Folytatólagos, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás

2020.02.28. 14:30

Háromszor tört be ugyanabba a házba, és mindent vitt, amit ért

A Székesfehérvári Járási Ügyészség folytatólagosan, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki három alkalommal ment be ugyanabba az ingatlanba azért, hogy onnan különböző dolgokat tulajdonítson el.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A gyanúsított 2020. február 12-én kerítés átmászás módszerével behatolt az egyik Fejér megyei településen lévő ingatlanba, azonban mivel őt a sértett megzavarta, onnan értéktárgyak eltulajdonítása nélkül elmenekült.

A férfi másnap visszatért, és ajtó befeszítés módszerével bejutott a házba, ahonnan telefont, csiszológépeket, hősugárzót, illetve egy villanyrezsót tulajdonított el.

A terhelt 2020. február 17-én ismét megjelent az ingatlannál, a nyitott kapun keresztül behatolt az udvarra, és onnan egy köteg drótot kísérelt meg elvinni, azonban az ott tartózkodó sértett a cselekményét észrevette. A férfi a kerítésen átmászva akart elmenekülni, azonban őt a sértett utolérte, és egy ismeretlen tárggyal fejen ütötte, azonban a gyanúsított a helyszínről elmenekült.

A terhelt többszörös visszaeső, cselekményét röviddel legutóbbi elítéléseit követően valósította meg, így tekintetében fennáll a bűnismétlés reális veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!