hét évet kapott

2018.12.07. 09:11

Megpróbálta felgyújtani a polgárdi házat, melyben családja aludt

Rokonaira, köztük három gyermekre akarta rágyújtani a házat egy férfi Polgárdiban, mely tettéért a Fejér Megyei Főügyészség december 7-én ítélte 7 év fegyházban letöltendő büntetésre.

feol.hu

A Fejér Megyei Főügyészség 2018. január 18. napján többszörösen minősülő emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2017. június 13-áról 14-ére virradó éjszaka a rokonai, köztük három gyermek által is lakott, Polgárdiban lévő családi házat és melléképületét oly módon kísérelte meg felgyújtani, hogy abban az ott lakók bent tartózkodtak.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat a bűncselekmények miatt 2018. június 9. napján 7 évi fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte.

A Fejér Megyei Főügyészség 2018. június 25. napján huzamosabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyának, valamint a súlyosító körülményeknek nagyobb nyomatékkal történő értékelése érdekében fellebbezést jelentett be az ítélet ellen.

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak tartva 7 évről 9 évre súlyosította a vádlott fegyházbüntetését.

A terhelt a büntetőeljárás során 2017. június 14. napjától őrizetben volt, azt követően pedig letartóztatás alatt állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!