vagyoni vita

2018.07.10. 18:00

Fejszével vert szét két autót egy férfi Szabadbattyánban

A válásban lévő pár vagyoni vitába keveredett, ezért a férj szétverte nejének és annak barátjának autóját egy fejszével.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség távoltartást indítványozott azzal az 56 éves német állampolgárral szemben, aki 2018. július 6. napján Szabadbattyánban két gépjárművet is megrongált oly módon, hogy egy fejszével több alkalommal ütést mért azok motorháztetejére.

A gyanúsított a tőle külön élő feleségével vagyoni vitába keveredett a közös életbiztosítási szerződésük megszüntetése folytán a készpénznek a feleség folyószámlájára történt kifizetése miatt. A férfi hozzátartozókon keresztül szóban megfenyegette a feleségét arra az esetre, ha rövid időn belül nem kapja meg a pénzt, majd megjelent az asszony új lakóhelyénél, és megrongálta mind a nő, mind annak barátja gépjárművét, és üzenetet hagyott a szélvédőn azzal a tartalommal, hogy „figyelmeztetés”.

A gyanúsított lakóhelyén házkutatást tartottak a rendőrök, és ennek során lefoglaltak egy fegyvernek és egy légfegyvernek látszó tárgyat is.

A gyanúsított cselekménye 1 rendbeli önbíráskodás bűntett kísérletének és 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétségének a megállapítására alkalmas.

Mivel a nyomozás során eddig beszerzett adatok alapján fennáll a veszélye annak, hogy a férfi a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, szükségessé vált vele szemben személyi szabadságot korlátozó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelése. A 2018. július 1. napján hatályba lépett új büntetőeljárásjogi törvény a bírói engedélyes kényszerintézkedések kapcsán megköveteli a fokozatosságot és az arányosságot. Az ügyészség megítélése szerint a férfi esetében az ügy összes körülményét figyelembe véve a kényszerintézkedéssel elérni kívánt cél távoltartás elrendelésével is biztosítható, ezért az ügyészség a feleségtől és annak barátjától való távoltartás elrendelésére tett indítványt.

A Székesfehérvári Törvényszék nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott, és 2 hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított távoltartását. A végzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!