szarvas és útfelújítás

2018.05.10. 10:24

Balesetek az M6-oson, hatalmas dugó az M1-esen (frissítve!)

Két baleset is történt az M6-oson, egy autó az árokba borult, egy szarvast ütött el. Az M1-es autópályán óriási a dugó már Bicskétől.

Katasztrófavédelem

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az M6-os autópályán szerda reggel szarvas ugrott egy autó elé, a sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, de személyi sérülés nem történt-, tudtuk meg a teol-hu-tól.

Csütörtökön hajnalban egy autó árokba hajtott és felborult az M6-oson, a Pécs felé vezető oldalon, egy ember megsérült a baleset során.

 

Az M1-es autópályán aszfaltoznak a 40-es és a 28-as kilométerszelvények között, ezért ezeken a szakaszokon csak a belső sáv járható. A két munkaterület összeért, emiatt hatalmas, közel 30 kilométeres a dugó, a főváros felé több órás átjutási idővel számoljanak a pályán, de az 1-es főúton is telítettek a sávok Bicskétől-, tudtuk meg az Útinformtól. Szerda este óta még éjszaka sem ment le 10-12 kilométer alá a torlódás hossza. Május 10 és 11-án Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, emiatt a vendégmunkások nagy része útra kelt. Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a torlódás egészen a tatabányai csomópontig ér. Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az ezek az útvonalak is telítettek, azokon is lassabb haladásra számíthatnak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azon dolgozik, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínéről a kivitelező a lehető leggyorsabban levonulhasson, hogy a rendkívüli torlódás mérséklődhessen, viszont továbbra is megnövekedett forgalomra kell számítani.

Frissítés:

13:30 – A 28-as kilométernél zajló munkálatok befejeződtek, az útzárat feloldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!