figyelmetlen volt

2019.02.20. 16:00

A vétlen sofőr súlyosan megsérült, a rendőrök vádemelést javasolnak

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság eljárást folytatott közúti baleset gondatlan okozásának vétsége megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves fülöpszállási lakossal szemben.

police.hu

Fotó: police.hu

A férfi a nyomozás adatai szerint 2018. augusztus 17-én a reggeli órákban Sárszentmihály külterületén Szabadbattyán irányába közlekedett egy Iveco típusú tehergépkocsival. Járművezetés közben, figyelmetlensége miatt lehaladt a jobb oldali útpadkára, majd a teherautót hirtelen balra kormányozta, melynek következtében az sodródni kezdett és az úttestre visszatérve a jobb oldalára borult. A teherautó ebben a helyzetben az aszfalton tovább csúszott, majd első részével a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban a vele szemben szabályosan közlekedő Ford típusú személygépkocsi első részének ütközött.

Fotó: police.hu

A baleset során a vétlen járművezető súlyos sérüléseket szenvedett, míg a teherautó sofőrje és utasa is csupán könnyebben sérültek meg.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek – adja hírül a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!