Az időpont-egyeztetést a lakóknak kell kezdeményezni

2019.06.26. 12:00

A kéményre is gondoljunk a nagy melegben!

Még csak most kezdődött a nyár, de célszerű a kémények ellenőrzését beütemezni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

FMH

Mikor jön a kéményseprő?

Fotó: illusztráció (MTI)

A fentiekről a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatta lapunkat. A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, a lakók által előre egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A szilárd tüzelésű berendezések esetén évente, a gázüzemű fűtőberendezéseknél kétévente kell a kéményeket ellenőriztetni. Egy égéstermék-elvezető teljes nyomvonalának szemrevételezése és műszeres ellenőrzése – ha a kéményseprő mindent rendben talál – mindössze húsz- harminc percet vesz igénybe. Ha az elvezetőt tisztítani kell, az valamivel hosszabb időbe telik, de otthonunk és családunk biztonsága megéri a ráfordított időt. A kéményseprés az egylakásos ingatlanokban élők számára önkéntes. Nekik maguknak kell elindítani azt az időpont-egyeztetési folyamatot, amelynek végén a kéményseprő felkeresi otthonukat, és elvégzi az ingyenes ellenőrzést. Ennek érdekében Fejér megyében a Kémény Zrt-hez fordulhatnak a lakók – tudtuk meg Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagytól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Vigyázva az egyedül élő idősekre, segítsük őket az időpont- egyeztetésben. Érdemes már most előre gondolkodni, hogy a meleg nyári hónapok után biztonságosan induljon majd a fűtési szezon – tette hozzá.

Vezető képünk illusztráció: MTI!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!