Hallgassa élőben!

KARRIER INFÓ - CÉGEK

KARRIER INFÓ

Az alanyi adómentesség kiterjesztése erősítheti a vonzerőt
Egyéni vállalkozók: hat éve nő a számuk
2013 óta töretlenül emelkedik az egyéni vállalkozók száma az országban, és a jogszabályok változásával idén még tovább növekedhet ennek a gazdasági formának a népszerűsége.
Hirdetés
Mediaworks Hungary Zrt. – Magyarország egyik legnagyobb kiadóvállalata
OECD
Fehérváron beszélt a dán közgazdász a magyar borokról és a régiókról
A nemrégiben Fehérváron tartott prezentáción az OECD szakemberei részletező alapossággal és készítőként első kézből ismertették az elkészült tanulmány főbb megállapításait a fehérvári hallgatósággal.
Veszélyes rugalmasság?
A kilenc és öt óra közötti munkaidő már a múlté?
A rugalmas munkaidő-beosztással kapcsolatban már tudjuk: hatékonyabbá teszi a munkavégzést, és csökkenti a cég költségeit. Az árnyoldalról azonban kevesebb szó esik.
Új korosztály, új igény
X, Y, Z – egy munkahelyen a három generáció
Hamarosan az X, az Y és a Z generáció együtt lesz jelen a munkaerőpiacon, amelyre a munkáltatóknak alaposan fel kell készülniük.
Az állandó változás
Új munkaerőpiaci modellek a 21. században
Tény, hogy a mai munkavállalók már nem azt a környezetet vagy munkahelyi rendszert igénylik, amely tíz-húsz évvel ezelőtt bevált.
Állásbörze
Miben segítheti az álláskeresőket egy fejvadász? A fehérvári szakértő válaszol!
Bár a megyében igen kedvezőek a foglalkoztatási adatok, mindig van olyan, aki munkát keres vagy pedig állást változtatna.
Állásbörze
Mit tartalmaz a határozott, határozatlan munkaszerződés?
A munkaviszony szerződéssel jön létre, amely alapján az alkalmazott elvégzi a munkát, a munkaadó pedig köteles a munkavállalót foglalkoztatni és munkabért fizetni – szögezi le a munka törvénykönyve.
Munkájuk középpontjában az ember
Mivel foglalkozik egy HR-es?
HR. Ez a két betű sokak számára egy rettegett munkakört takar, hiszen a köztudatban az él: a HR-esek szinte csak és kizárólag az állásinterjúk fő szervezői, a végső eredményt nagyban befolyásoló személyek.
LEGYÜNK A VÁLTOZÁSOK NYERTESEI!
Új szemléletű, innovációs szolgáltatásokat nyújtó hivatal kialakítását tervezi dr. Birkner Zoltán
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az innovációs pályázatok kezelésén túl a jövőben szolgáltató, támogató szerepet is felvállal – ezt dr. Birkner Zoltán, a hivatal nyáron kinevezett új elnöke nyilatkozta lapunknak.
másodállás
Lehet-e két lábon állni egyszerre?
Egy váratlanul jött kiadás, az életszínvonal növelése, érdeklődés az új kihívások iránt – álljon bármi is egy másodállás hátterében, leginkább magunkra figyeljünk!
tapasztalatcsere
Aradi egyetemmel kötött megállapodást a Kodolányi
Az aradi állami egyetemmel, az Aurel Vlaicu Egyetemmel kötött megállapodást hétfőn a Kodolányi János Egyetem.
munkaerőhiány van
A munkáltatók igénye szabja meg a képzéseket
Műhelykonferenciát tartottak csütörtökön a megyeházán. Ismét elhangzott, hogy munkaerőhiány van Fejérben. A mennyiség helyett a minőség javítása lehet a gazdaság növekedésének kulcsa.
csodálatos muzsika és ecuadori kalandok
A magyar Kákics zenekar a vulkánok földjén jár – Videóval!
Mozgalmas első nap várt a Kákicsra ecuadori utazásukkor. Ellátogattak a magyar nagykövetségre, és a zenéről sem feledkeztek meg: megejtették első koncertjüket is. Alább olvasható minderről élménybeszámolójuk.
Karrier
A multiknál is létezik ranglétra
Nagy a fluktuáció, és a sok ember között könnyű elveszni – tartják néhányan a multinacionális vállalatokról.
Karrier
Többen jelentkeznek, ha ismert a fizetés
Sajnos hazánkban még mindig ritkaságnak számít, ha egy álláshirdetésnél az irányadó fizetést és a jutalékokat is megjelölik a cégek.
Tippek, tanácsok
Nem könnyű a megfelelő időgazdálkodás, de sokat ér!
A „time menedzsment” (időgazdálkodás) korunk egyik meghatározó kifejezése. Nem csoda: a munkahelyek nagy részén tartani kell a megadott határidőket, úgy, hogy közben minőségi munkát adunk ki a kezünk közül.
Nem kell hozzá érzék, ez elsajátítható képesség!
Kulcsszó: networking
A „networking” – magyarul talán leginkább hálózatépítésként fordítható – fogalom nem új. Jelentésével és jelentőségével azonban sokan még ma sincsenek tisztában.
CSAK
A nők a családok mozgatórugói: átadták az Enyingi Család és Karrierpontot
Bár már augusztus 31-e óta nyitva van, s fogadja a betérőket a CSAK-nak becézett Enyingi Család és Karrierpont, ünnepélyes megnyitóját csak csütörtökön tartották meg. Ez már a negyedik CSAK Fejér megyében.
Jól csúszott a hecsedlilekvár
Album készül Perei Zoltán groteszk grafikáiból
Perei Zoltán grafikusművész albumát szerkeszti Arató Antal, címzetes könyvtárigazgató; a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj támogatásával.
Férfias és kemény szakma
Nem foglalkoznak mások véleményével: imádják a táncot, a zenét és a pörgést
Fiú táncosokat kértünk meg, hogy meséljenek, miért pont ezt a sportot választották, és milyen küzdelmekkel, erőfeszítéssel jár ez a sokak által lányosnak tartott sportág.
cafetéria és szakmai továbbképzés
Ha emelkedik a bér, több a jelentkező
Betanított munkás, bolti eladó és adminisztrátor – néhány népszerű állás a kereslet–kínálat oldalon. Mindegyikben közös, hogy ha magasabb a bér, nagyobb a jelentkezési kedv is.
Állás
A munkaerő-megtartás már cél
A hazai munkaerőmozgást vizsgáltuk meg egy munkaerő-közvetítő segítségével, miközben érdekes következtetésekre juthattunk.
A többség hiányolja
Továbbképzések a munkahelyen
A magyarok számára fontos lenne, hogy minden egyes nap tanuljanak valami újat – vonható le a konklúzió a Ténygyár Kft. által végzett kutatásból.
Ajándék a számlán
Újdonságnak számít még a tizenharmadik havi bér
A hazai munkavállalók egy része megörülhetett a napokban, amikor kézhez kapta novemberi fizetését. A cégek ugyanis jellemzően ebben a hónapban utalják a tizenharmadik havi bért.
Óriási lehetőség a társulati tagság
Erdélyi Zsombor és Barna Krisztián a Boleróban is megmutathatja kiváló tánctudását
A Székesfehérvári Balett Színház új kartáncosai közé tartozik Erdélyi Zsombor és Barna Krisztián. Mindketten idén végeztek a Magyar Táncművészeti Egyetemen, s lényegében mindjárt szerződést kaptak.
kötetlen beszélgetés
Az építészettörténeti szakról egyenes volt Igari Antal útja a műemlékvédelem felé
A Nyitrai úti Közösségi Házban vallott hivatásáról, munkájáról Igari Antal építészmérnök, megyei főépítész, műemlékvédelmi szakmérnök, a Deák Dénes-díj idei kitüntetettje.

Kattintson a megyére

Időbeosztás országonként

Népességünk korcsoportonként

Kvalifikációs adatok

Munkanélküliségi ráta nemzetközi összehasonlítás