Junior öttusa Eb: egy érem nélküli nap

Székesfehérvár – Hétfőn a mix váltók – egy férfi, egy nő – küzdöttek egymással a megyeszékhelyen rendezett junior női, férfi öttusa Európa-bajnokságon. A magyar kettős a 6. helyen végzett.

Silye Sándor

Nyolc csapat kezdte el a napot, a magyar színeket az Alba Volán SC versenyzői, Hada Noémi és Harangozó Bence képviselte. A vívással ezúttal is bajokok voltak, a két fiatal csupán 780 pontot ért el, és ezzel a 6. helyet foglalták el. A teremből a lengyelek jöttek ki jól, 978 ponttal nyertek. Noémi és Bence az uszodában egy hellyel a vívó hatodik helynél is hátrébb végzett (1296 pont), de megtartották a második tusa után a hatodik helyüket. És következett a lovaglás. Ami Fehérváron már nem számít annyira bizonytalan számnak, tekintettel arra, hogy az itteni, illetve a fővárosi lovak jók, megbízhatók. Erről a lengyeleknek más lehet a véleménye, bár a nulla pontos produktumuknak aligha a ló volt az oka... A magyarok egy hellyel előrébb léptek összetettben, de a harmadik pozíciótól is csak 70 pont választotta el őket...



Ez a távolsága a kombinált szám után nem csökkent, hanem nőtt. A két fiatal versenyző nem tete rosszul a dolgát, de a többiek jobbak voltak. No és idősebbek, valamint tapasztaltabbak. A záró tusában a 6. legjobb eredményt érte el párosunk, és a verseny végét is ezen a helyen zárták. – Pedig nem „kombizott” rosszul Noémi és Bence. Jól lőttek, de a futásnál Bence érezte még a hétfői nagy vágtáját – vélte Szloboda József, aki a kombinált szám szakembere a volánosoknál. A végeredmény: 1. Franciaország 5706, 2. Ukrajna 5626, 3. Fehéroroszország 5588, ... 6. Magyarország 5456. 

Kedden a hagyományos női váltók versengenek az alábbi időpontokban: 8 óra vívás (Alcoa-Köfém Sportcsarnok), 11 óra úszás (Csitáry G. Emil Uszoda), 14 óra lovaglás (Kunos lovarda), 16.30 kombinált szám (Alba Volán Sporttelep).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!