Jégkorong

2014.04.07. 16:55

Világbajnokság Székesfehérváron

Budapest - Hétfőn megkezdte a felkészülést az április 20-tól Dél-Koreában megrendezésre kerülő Divízió I/A-s világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott a fővárosi Jégpalotában.

Bobory Balázs

Találkoztak, kezet ráztak, majd villámgyorsan átöltöztek és már mentek is a jégre.

A magyar hokiválogatottra a hosszabb klubszezon miatt ebben az esztendőben rövidebb felkészülési szakasz vár, de remélhetőleg elegendő lesz, hogy Rich Chernomaz szövetségi kapitány legénysége megfeleljen az elvárásoknak a bombaerős mezőnyben.

Hogy mik lennének azok az elvárások?

Ebben az esztendőben ezt nehéz megválaszolni, hiszen tényleg minden előfordulhat. A magyar együttesnek a házigazda Dél-Koreával, Ukrajnával, Szlovéniával, Ausztriával és Japánnal kell megküzdenie április 20. és 26. között. Alapvető elvárás a bentmaradás, a dobogó harmadik fokának elérése bravúrnak számítana, a feljutás kivívása pedig maga lenne a csoda...

A válogatott mindenesetre erősnek tűnik, még akkor is, ha Chernomazt már a kerethirdetéskor is támadták az élő dunaújvárosi legenda, Ladányi Balázs kihagyása miatt. Az eredetileg meghívott játékosok közül egyelőre Nagy Gergő szereplése kétséges, akinek csapata a tengerentúli CHL-ben küzd a playoffban, és megjósolhatatlan, hogy meddig jut. Ha sokáig, akkor a mieink nem számíthatnak a korábbi fehérvári kedvencre.

Remélhetőleg Kovács Csaba (középen) sokszor pacsizik Dél-Koreában is a társakkal (Fotó: internet)

Egyelőre a német harmadosztályú Franfurt magyar légiósa, Vas Márton is hiányzik, a rutinos játékos Dél-Koreában, a jövő héten csatlakozik az együtteshez.

Természetesen a vb előtt tesztel is a csapat, a hétvégén két olimpiai résztvevőt, illetve vb-riválist fogad a magyar válogatott, szombaton Ausztria, vasárnap pedig Szlovénia lesz az ellenfél a Papp László Sportarénában. A keret április 14-én utazik el Szöülba.

Hétfőn két jeges és egy száraz edzés szerepelt a programban, Rich Chernomaz kemény tempót diktál a játékosoknak, akiknek április 20-ra, a Dél-Korea elleni nyitómeccsre kell csúcsformába lendülnie.

A magyar válogatott kerete. Kapusok: Bálizs Bence, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós, Sevela Peter. Hátvédek: Gőz Balázs, Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Hetényi Péter, Kiss Dániel, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Szirányi Bence, Tokaji Viktor, Varga Arnold, Vas Márton. Csatárok: Azari Zsolt, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Nemes Benjámin, Németh Attila, Sárpátki Tamás, Hári János, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Nagy Krisztián, Sebők Balázs, Sofron István, Vas János.

Április 13-án, azaz vasárnap megkezdődik Székesfehérváron az U18-as Divízió I/B-s világbajnokság, amelyen a magyar válogatott ellenfelei Ausztria, Japán, Lengyelország, Szlovénia és Ukrajna lesznek. A nyitónapon a mieink 16.30-tól Szlovéniával találkoznak. A magyar csapat természetesen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ificsapatára épül, a kék-fehérek tíz jégkorongozót adnak a hétfőn szűkített keretbe. Érdemes lesz végig figyelemmel követni a vb-t!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!