Jégkorong

2014.08.17. 14:05

Szép sikerrel zártak: a Fehérvár a szlovák extraligás Zólyomot verte

Nagy skalpot szerzett a Fehérvár AV19 jégkorong együttese a zólyomi hatcsapatos felkészülési tornán, hiszen szétlövés után 2-1-re verte a szlovák extraligás házigazda alakulatot.

Bobory Balázs

Josh Robinson nagyszerűen védett a szombati mérkőzésen. Fotó: Koppán Viktor

Csütörtökön a lengyel Tychytől kikapott, pénteken a romániai Brassót legyőzte a Fehérvár AV19, de a legnehezebb feladat kétségtelenül az utolsó játéknapon, a torna zárómérkőzésén várt rá, mégpedig a szlovák élvonalbeli Zólyom ellen.

A Volán – Robinson – Register, Orbán, LoVecchio, Sarauer, Marino – Szaller, Ejdepalm, Banham, Bartalis, Kóger – Hetényi P., Kiss D., Németh, Nemes, Sárpátki – Reiter, Tokaji, Magosi, Vincze, Kovács Cs. – már a 3. percben vezetett Kiss Dániel lövése után, ám a Zólyom Bagin révén nem sokkal később egyenlített. Ezután is teljesen egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, sőt, ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre veszélyesebb a kék-fehér alakulat, amely nagyszerűen műkdötött emberhátrányban. Létszámfórban azonban nem sikerült a gólszerzés, ahogy a szlovák együttes sem talált be többször, így szétlövés döntötte el a mérkőzést. A győztes büntetőt Orbán jegyezte, a Fehérvár 2-1-re (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) nyert. Az Ördögök még nem tértek haza, kedden a Nyitrával mérkőznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!