Jégkorong

2013.11.24. 20:15

Nyert a Sapa

Székesfehérvár – Megszakadt a Sapa Fehérvár AV19 nyeretlenségi sorozata, az Ördögök a favorit Graz ellen győztek.

Horog László

Az elmúlt két hétben, zsinórban elszenvedett vereségek komoly változásokra ösztökélte Marty Raymondot, a fehérvári vezetőedzőt. Mindössze a második támadósort nem variálta meg, Yellow Horn Contont, Banhamet és Benket hagyta egyben, a többieknél beavatkozott. Két fiatalnak is szerepet adott, Erdély Csanád és Vincze Péter ezúttal öltötte magára először a felnőttek mezét. Utóbbi ugyan a nyáron, néhány, téttel nem bíró előkészületi meccsen szóhoz jutott, Erdély viszont abszolút újoncként várhatta élete első szereplését, a Graz ellen. A két gárda másfél hete a sógoroknál mérkőzött, a fehérváriak nem őriznek szép emlékeket ama találkozóról, lévén hatot kaptak, amire mindössze egyszer sikerült válaszolniuk, Mihály révén. A vasárnapi meccsen az ismert televíziós, Harsányi Levente is kék-fehérbe öltözött, barátaitól ajándékba kapta a lehetőséget, hogy 23. játékosként, a hazai kispadról tekintse meg a találkozót.

Az első percekben Bálizsnak akadt kétszer dolga, előbb Woger, majd Lefebvre lövését kellett hatástalanítania, harmadjára pedig Sikorcin mentett meleg helyzetben, majd az azonnali kontra során megforgatta védőjét, ám a lövésre már nem sok ereje maradt, Sabourin hárított. A harmad közepén Sarauer remekül ugratta ki Sertichet, aki elfektette a kivetődő kapust, s az üres kapuba csúsztatott, 1-0.

Kis híján gólt hozott Yellow Horn és Benk összjátéka is, ám gól ezúttal nem született. Ganahl közeli löketét fogta Bálizs, kisvártatva pedig Lattendresse és Ganahl újabb kísérletét hatástalanította bravúrral. Naglich éles szögből tüzelt, Sabourin vállal mentett. Ryan Kinasevich fogásért ült a büntetőpadra, ahelyett, hogy ezt góllal torolta volna meg a vendéglátó, a sógorok egyenlítettek: Bálizs a kapujából kikorcsolyázva szerzett pakkot, ám társ helyett ellenfélhez passzolt, Lefebvre köszönte szépen az ajándékot és az üres kapuba lőtt, 1-1.

Úgy tűnt, döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, ám a harmad zárása előtt Yellow Horn passzát Mihály bombázta a léc alá, 2-1.

A középső játékrészben előbb Kocsis, majd Pozsgai ült a büntetőpadra. Az osztrákok tűzijátéka nem hozott eredményt, ráadásul Lattendresse túlzott keménységért vonulhatott kétperces pihenőre. .

A záró játékrészben Kinasewich és Vanballegooie tüzelt, Bálizs előbb kézzel, aztán lábbal tisztázott. Mihály bombázott fölé, majd Picard sem adta fel, ezúttal azonban nem a védőkben akadt el a pakk, hanem Bálizs kapusban. A Graz finn mestere időt kért, majd az utolsó percben a kapust is lehozta, ám ez sem segített, mi több, a záró dudaszó előtt hét másodpercccel Naglich vette be az üresen tátongó kaput, 3-1.

Az izgalmak ezzel nem értek véget, három pár verekedett a jégen, ebből következően a büntetőpadok a zárásra megteltek, akadtak, akik helyet sem tudtak foglalni, állva figyelték a finálé pillanatait. A lényeg: nyert a Sapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!