Jégkorong

2014.10.05. 18:25

A Fehérvár AV19 kikapott az Olimpija Ljubljanától

Ljubljana - Immár négymeccses vereségszériát tud magáénak a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben, az Ördögök vasárnap Ljubljanában kaptak ki.

Bobory Balázs

O. Ljubljana -Fehérvár AV19 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Ljubljana, 1000 néző. Vezette: Siegel, Smetana, Ettlmayr, Hribar.

Olimpija: Chiodo - Cvetek (1), Degon, Bishop, Leber 1, White (1) Medvec, Logar 1, Koblar, Pesut (1), Koren - Groznik, Sijan, Music, Hocevar (1), Ropret 1 - Kalan, Planko, Sotlar (1), Uduc, Snoj. Edző: Fabian Dahlem.

Fehérvár: Rajna - Orbán, Kiss D., Magosi (1), Sikorcin, Kovács Cs. (1) - Ejdepalm, Wehrs, Marino, Sarauer, LoVecchio - Tokaji 1, Hetényi P., Banham, Erdély, Benk - Reiter, Kocsis, Nemes, Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Nem sikerült ugyanazzal a játékkal előrukkolnia a Fehérvár AV19-nek vasárnap, Ljubljanában, mint pénteken, hazai jégen, a Vienna ellen.

Pedig a liga egyik leggyengébb csapata volt ezúttal az ellenfél, nem a Bajnokok Ligájában szereplő alakulat.

Úgy tűnik, a sérüléshullám nagyon megviseli a fehérváriakat, a csapat kulcsjátékosai így kevesebbet pihenhetnek, így természetesen fáradtabbak is.

Talán ez volt a baj vasárnap délután is.


Magosi Bálint (balra) gólpasszig jutott, de sikernek nem örült (Fotó: Molnár Artúr)

 

A vendégeknek az első harmad közepén két emberhátrányt is ki kellett védekeznie, és sikeresen tette. Aztán fordult a kocka, a szlovénok kaptak két kisbüntetést, több, mint húsz másodpercig kettős létszámfórban támadott a Volán, sikertelenül. A harmad végén saját emberelőnyét kihasználta az Olimpija Logar révén, 1-0.

Nehéznek tűnt a folytatás, de a 27. percben a csapatkapitány Tokaji Viktor gólja könnyebbé tette, 1-1. De megint nem figyeltek eléggé a játékrész hajrájában a fehérváriak és Leber visszavette az előnyt a Volánnak, 2-1.

Sajnos bealudtak a vendégek a második szünet után, hiszen 13 másodperc játékot követően Ropret volt eredményes, 3-1. A hátralévő időben eredményesen védte vezetését a szlovén csapat, hiába hozta le kapusát emberelőnyben az utolsó percben Rob Pallin, nem sikerült visszajönnie a Volánnak a meccsbe és ismét kikapott.

A Fehérvár szombaton a Dornbirnt, vasárnap az Innsbruckot fogadja, ideje lenne visszatalálni a sikert jelentő útra, jó lenne, ha visszatérne sérüléséből egy-két játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!