Jégkorong

2011.02.20. 19:46

Méltó búcsú a rájátszástól

Pénteki vereségét követően matematikailag is minimálisra csökkent az esélye a Sapa Fehérvár AV19 együttesének a rájátszásba való bejutásra. Bár nyertek, a konkurensek megakadályozták a nyolc közé jutást.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - EC Red Bull Salzburg 5-3 (0-0, 2-3, 3-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Trilar, Rakovic, Smeibidlo.
Sapa Fehérvár AV19: BÁLIZS - Horváth (1), Tokaji (1), Ladányi 1, VAS (2), Sofron 1 - ACKESTRÖM (1), Kranjc (1), Mihály 1, JOHANSSON 1 (2), PALKOVICS 1 (1) - Durco, Orbán, Kovács, Holéczy, Benk - Jobb, Tóth A., Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Red Bull Salzburg: Divis - Lynch, Welser (1), ST. PIERRE 1 (2), Koch, ABID 1 (2) - Heshka, Raffl, Latusa, Duncan (1), Tratting - Heinrich, Lakos 1, Regier, Bois, Puschnik - Mitterdorfer, Pallestrang, Schiechl, Brucker, Holmberg. Vezetőedző: Pierre Pagé.
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

- Nem fogjuk feladni, akármi is lesz a további meccseken. Szeretnénk megörvendeztetni a velünk végig mindenben kitartó szurkolóinkat. Próbálunk kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, nyernünk kell a Salzburg ellen, nem szabad a konkurensekkel foglalkozni. - ezekkel a szavakkal várta a tegnapi találkozót a bajnokságban 18 pontos Horváth András.
Annak ellenére, hogy a Fehérvár uralta a pénteki ljubljanai találkozót, 5-4 arányban alul maradt. Hogy miért? Erre kerestük a választ Horváth András segítségével.

- Kritikus volt, hogy emberelőnyben nem tudtunk betalálni, ezen a szinten sokkal jobban kéne ezt kihasználnunk. - mondta a válogatott védő, akivel a Fehérvár szakemberei is egyet érthetnek, hiszen próbálták frissíteni az emberelőnyös sorokat fókuszálva ez által a hatékonyságra.
A Salzburg január után februárban is kísérleti, megfiatalított sorokkal lépett jégre, legutóbb jesenicei vesztes találkozóján.

- Nekünk ezzel nem szabad foglalkozni, de érthető, hiszen sokat kell utazniuk és már nincs jelentősége számukra a vasárnapi találkozónak. Második vonalukkal is erősek, Bécsben is megmutatták, hogy mire képesek. - hessegette el Horváth annak a gondolatát, hogy sétagalopp lesz a bajnok elleni derbi.
Nem is lehetett, hiszen a várakozásokkal ellentétben a Salzach folyó partiak minden nagyágyúja útra kelt, így hangolva a vasárnap kezdődő rájátszásra.
Enyhe piros-kék mezőnyfölénnyel vette kezdetét a meccs, mely főként korongbirtoklásukban mutatkozott meg.

Ettől függetlenül Divisnek akadt több dolga, előbb a Palkovics-Mihály duó lövését hatástalanította, majd Kovács löketének is hasonló vége lett. A 13. perctől magasabb fokozatra kapcsolt a Salzburg, Bálizst alaposan megtornáztatták. A fiatal hálóőr állta a sarat, még egy hosszas kapu előtti kavarodást követően sem jelzett a képzeletbeli piros lámpa.

Kellemetlenül kezdődött a második játékrész, egy perc sem telt el, buli után St. Pierre lőtt, megpattanó lövése a hálóban kötött ki 0-1. Egalizálni Kovács próbált, középről eleresztett lövését Divis játszi könnyedséggel húzta le lepkés kesztyűjével.

 

 

 

A 6. percben a kapu előtt ólálkodó Johanssonról feledkeztek meg a bikák, feledve hatékonyságát is, a svéd-kanadai center pedig a bal felsőbe zúdította a korongot 1-1. Két perccel később, Ackeström kiállításától kezdve gyakorlatilag beköltöztek a salzburgiak a hazaiak harmadába, egyenlő létszámnál is nyomasztó fölényben voltak, uralmukat Palkovics kísérletei próbálták megtörni.

Négy perccel a harmad vége előtt a Bálizs mamutjáról kipattanó korong az őrizetlenül maradt Lakosnál landolt, a szinte üres kapuba nem volt nehéz betalálnia 1-2. A nyomasztó percek ellenére két minutummal később emberhátrányból (!) szépített a Sapa, Vas szúrta ki magának a megiramodó Ladányit, aki higgadtan a bal alsóba helyezte a játékszert 2-2. A kiállítás még nem pergett le és ez döntőnek bizonyult, mesterien kijátszott akciót Abid fejezett be a jobb alsóba történt lövésével 2-3.

A szó szerint mindenről döntő harmad elején emberelőnybe került a Sapa, a kapu torkánál lévő Mihály pedig felemelte a pakkot a felsőbe 3-3. A folytatásban egymás után két kis büntetést is kivédekeztek a kék-fehérek, majd kis híján hasonló forgatókönyv íródott a másik oldalon is, ha Sofron nem mattolja Divist 4-3. A gól még jobban feltüzelte az Ördögöket, Johansson kipattanóját Palkovics kanalazta be 5-3. Jogos volt a vastaps, hiába szereztek pontokat a riválisok, megpecsételve ezáltal a Sapa sorsát. A Zágráb Ljubljanában hosszabbítást követően nyert 2-1-re, csakúgy mint a Linz a Jesenice ellen 4-3-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!