Jégkorong

2014.10.06. 19:25

Meg kellene állítani a lejtmenetet a Volánnál

Székesfehérvár - A remek EBEL-rajt után négy mérkőzést veszített egyhuzamban a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. A klubnál keresik a módszert, hogyan lehetne megszakítani a rossz sorozatot.

Bobory Balázs

Igazán rózsaszínűnek tűnt minden a 4. forduló után. A Fehérvár AV19 három győzelemmel és egy vereséggel a tabella negyedik helyén állt, nagyon úgy tűnt, hogy markáns szereplő lehet a ligában már az alapszakaszban is. Aztán sorban jöttek a nehéz meccsek, amelyeket el is bukott a csapat, és immár egy négyvereséges sorozatot tud magáénak. A kudarcok úgy tűnik Rob Pallin vezetőedzőt is megviselték, aki hétfőn a jegkorong.hu hokiportálnak úgy nyilatkozott, egyeseknek magas ez a szint és erősítésre lenne szükség.

Andrew Sarauerre (balra) nem lehet panasz, a légiós center idén is húzza a szekeret. Fotó: Molnár Artúr

– Minden bizonnyal az elkeseredett mondatokat azért fogalmazta meg a vezetőedzőnk, mert nehezebben dolgozza fel a jó rajt után a vereségeket – mondta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. – Persze némileg meglepő, hogy a pénteki, Vienna elleni mérkőzés után még mindenkit dicsért, most pedig keményen kritizált, de kedden mindig edzői értekezletet tartunk és biztosan erről is beszélünk. Csodák nincsenek, a csapatunk egyszerűen nem bírja el, hogy öt válogatott játékosa sérült. Persze be lehet dobni a mélyvízbe a fiatalokat, de ők még nincsenek azon a szinten, hogy azonnal húzóemberek legyenek. Azt sem hallgathatom el ugyanakkor, hogy akadnak olyan jégkorongozók, akik az elmúlt nyolc mérkőzés alatt nem tudtak bizonyítani, pedig a lehetőséget megkapták. Ezzel együtt türelmesnek kell lennünk, hiszen hosszú még a szezon, nem szabad pálcát törni senki felett.

A Volán sérülések szempontjából valóban peches, azonban ekkora mélyrepülés mégis megdöbbentő.

– A Graz, a Salzburg és a Vienna elleni vereség még benne is van a pakliban, de azt hittem, hogy a Ljubljanát vasárnap sikerül legyőznünk – folytatta Ocskay Gábor. – A következő nyolc mérkőzés során még nem valószínű, hogy a sérültek többsége visszatér, talán Kóger Dánielnek lehet erre esélye, szóval azoknak kellene húzni a szekeret, akik most bekerülnek. Az látható, hogy a védekezésünk nagyon lyukas, rengeteg gólt kapunk, de ezzel egyenes arányban elfogytak elöl a gólok, az elmúlt négy meccsen csak négyszer találtunk a kapuba. A szezonban eddig csak hat játékosunk szerzett gólt, ez nagyon kevés.

Adódik a kérdés: ebben a helyzetben nem kellene villámgyorsan igazolni?

– Nem egyszerű a helyzetünk ebből a szempontból – így a sportvezető. – A Graz immár 19 légióst foglalkoztat, a Villach rosszul kezdte a bajnokságot, erre igazolt villámgyorsan két NHL-t megjárt hokist a KHL-es Medvescsak Zagrebtől. Mi ezekkel a klubokkal nem tudunk, de őszintén szólva nem is akarunk versengeni. A pozitívum a jelenlegi helyzetben, hogy a fiatalok többet játszhatnak, de tény, elkelne némi erősítés. Jelenleg egy külföldi védőre mindenképpen szükségünk lenne, és beszélgettünk is nevekről, de egyikük sem volt meggyőző száz százalékosan. Nem akarunk vaktában lövöldözni, mert töltények szempontjából nagyon rosszul állunk... Igen, ha holnap Rob Pallin azt mondja, ajánlottak neki egy olyan bekket, aki minden szempontból megfelel, szóba kerülhetne a szerződtetése. Egyelőre azonban így kell megoldanunk a feladatokat.

A fehérváriakra a héten két hazai mérkőzés áll, mégpedig nem sztárcsapatok ellen, a Dornbirn és az Innsbruck látogat Fehérvárra.

– Egyikőjük ellen sincs könnyű feladatunk, hiszen azok a csapatok, akik négy forduló után mögöttünk voltak, azóta alaposan beerősítettek. A legjobb gyógyszer a csapatnak a győzelem lenne. Fontos hónap áll előttünk, szeretném, ha az első hat hely közelében maradnánk – mondta Ocskay Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!