Jégkorong

2014.10.04. 19:04

Kellene egy győzelem az Ördögöknek!

Székesfehérvár – Szerencsétlen vereséget szenvedett a Fehérvár AV19 az EBEL pénteki játéknapján a Vienna Capitalstól, de ebben a ligában szerencsére villámgyorsan lehet javítani. Az Ördögök vasárnap az Olimpija Ljubljana vendégi lesznek.

Bobory Balázs

– Ezen az estén a szerencsésebb csapat nyert, a Fehérvár jobban megérdemelte volna a két pontot – mondta a Vienna mestere, Tom Pokel csapata pénteki, Raktár utcában aratott 3:2-es sikere után.

Sajnos a mérkőzés utáni elismeréssel semmire nem megy a Volán, amely egy olyan mérkőzésen maradt pont nélkül, amelyen egyet legalább megérdemelt volna. A Fortuna, és néhány játékvezetői ítélet is a kék-fehérek ellen volt, de ezen már túl kell lendülni, csütörtökön az az Olimpija Ljubljana vár a Volánra, amelyet ebben a szezonban már egyszer sikerült legyőzni.



Ha a fehérvári játékosok ugyanolyan elszántsággal küzdenek, mint pénteken, nyerhetnek Ljubljanában (Fotó: Koppán Viktor)

– Teljesen mindegy, hogy az Olimpija hol áll az EBEL tabelláján. Tisztában vagyunk vele, hogy keményen kell dolgoznunk a jégen vasárnap a siker érdekében. A Ljubljana mindig nehéz ellenfél, ha olyan játékosai vannak, mint Matt White és Hunter Bishop, akkor különösen óvatosnak kell lennünk – mondta a fehérváriak vezetőedzője, Rob Pallin szombaton.

A Volán nincs jó szériában, az elmúlt három mérkőzését elveszítette, de ez bizonyosan összefüggésben van a példátlan sérüléshullámmal, amely a csapatot sújtja. Az Ördögök továbbra is egy sornyi válogatott játékost nélkülöznek, így azokra hárul nagyobb felelősség, akik éppen jégre kerülnek, nekik kell megragadni az alkalmat és előrelépni.

A Volánnak égetően szüksége lenne most a két pontra, hogy tartsa a lépést a liga középmezőnyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!