Jégkorong

2014.09.25. 14:15

Jégkorong: Pénteken Grazba utazik a Fehérvár, vasárnap jön a Salzburg

Székesfehérvár - Két kőkemény mérkőzés vár az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong-csapatára. A Graz ellen idegenben, a Salzburggal szemben itthon kell pontot, pontokat szerezni.

Bobory Balázs

Erre nagyon kevesen fogadtak volna! A Fehérvár AV19 három győzelemmel és egy vereséggel rajtolt az EBEL 2014/2015-s szezonjában, ezzel az előkelő negyedik helyet foglalja el a tizenkét csapatos ligában, szóval részünkről akár le is lehetne fújni most az alapszakaszt. No de ilyenre nincs lehetőség, az Ördögökre pontosan negyven összecsapás vár még a hosszú menetelés során, köztük rendre olyan csaták, mint az előttünk álló két találkozó.

A Volán pénteken, 19.15-től Grazban próbálja folytatni menetelését, de ne gondoljuk, hogy könnyű feladat vár rá. Az osztrákok eddig kikaptak Salzburgban és otthon, hosszabbítás után a Linztől, viszont legyőzték simán a Dornbirnt és saját otthonában a Villachot. Láthatjuk, a Graz a legjobbakkal is felvette eddig a versenyt.

Andrew Sarauer ebben a szezonban is vezére a Volánnak. Fotó: Molnár Artúr

A Volán pénteki ellenfele egészen lenyűgöző emberelőnyben, hiszen az eddigi 15 lőtt góljából nyolcat szerzett létszámfölényben. Ugyanakkor hátrányban is nehéz feltörni a védekezését, hiszen eddig 88,89%-os hatékonysággal kerülték el a kapitulációt ilyen szituációban, ez a ligában a legjobb mutató.

Persze vannak olyan statisztikák, amelyekben a fehérváriak kiválóak. A kanadai táblázatot jelenleg két volános játékos vezeti 8 ponttal, Brandon Marino és Andrew Sarauer is egyaránt 3 gólt és 5 gólpasszt jegyezhet eddig. A góllövőlista második helyén is a kék-fehérek hokisa áll, mégpedig a légiós támadótrió harmadik tagja, Jeff LoVecchio négy találattal. Az amerikai szélsőt csak a Linz kanadai játékosa, Andrew Jacob Kozek előzi meg öttel.

– A Ljubljana elleni 4-0-ás sikerünk során sikerült végig dominálnunk, az ellenfelünk csak 14 kapura lövésig jutott. A pénteki mérkőzésen is a kulcs a védekezésünk lehet. A Grazot megfigyelhettük már az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán, már akkor látszottak a csapaton az új edző kézjegyei – mondta Rob Pallin, a fehérváriak mestere.

Ne feledjük, az emléktornán a Graz az elődöntőben ugyanúgy kikapott az Olimpija Ljubljanától, mint a Volán a fináléban, ezért sem szabad mindig messzemenő következtetést levonni a felkészülési mérkőzésekből.

A pénteki túra után vasárnap igazi csemege vár a Volán szurkolóira, hiszen a liga legmagasabban jegyzett csapata, a mindig „vegyes" érzelmekkel fogadott Red Bull Salzburg látogat a királyok városába. A Bikák hibátlanul vezetik a tabellát, megállításuk bravúros meglepetés lenne. Na de láttunk már ilyet, vasárnap újra bikavadászat lesz a jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!