Jégkorong

2015.03.25. 16:09

Jeges ünnep Fehérváron - Négy csapat küzd az MK fináléjában pénteken és szombaton

Székesfehérvár - Pénteken és szombaton az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének. A fináléban két Fejér megyei alakulat szerepel, a házigazda Fehérvár AV19 és a címvédő DAB.Docler.

Bobory Balázs

Tavaly kissé kusza volt a lebonyolítás, hiszen a négyes döntőben mindenki játszott mindenkivel, a DAB.Docler -Fehérvár AV19 találkozó - amelyet Dunaújvárosban rendeztek - kivételével Miskolc volt a házigazda.

Idén is maradt a Final Four, a kiírás azonban változott, pénteken a két elődöntőre, szombaton pedig a bronz-, illetve az aranycsatára kerül sor a fehérvári csarnokban.

Nézzük a főszereplőket, a résztvevő csapatokat.

A DAB-os Pavuk Attila (balra) és a fehérvári Erdély Csanád csak a helyosztón találkozhat

Az illendőség úgy kívánja, hogy kezdjük a sort a címvédővel, azaz a DAB.Docler együttesével, amelynek közel sem sikerült fényesen ez a szezonja. Az Acélbikák nem jutottak a Mol Liga döntőjében, a Miskolc végső győzelme pedig azt is jelentette, hogy a magyar bajnoki trónról is lelökték őket a Jegesmedvék. Jött is az edzőváltás, Donald MacLean helyét a korábbi sikerkovács, Robert Spisák vette át, és próbálta felkészíteni a dunaújvárosiakat a fináléra.

A DAB ellenfele a pénteki elődöntőben éppen a Miskolc lesz, amely Majoross Gergely keze alatt eddig mindent megnyert, amit megnyerhetett. A Jegesmedvéknek minden bizonnyal még nagyobb lökést adott, hogy a Mol Liga döntőjét söpréssel húzták be az Érsekújvár ellen, és valószínűleg most is szeretnének az aranyéremért csatázni.

A másik ág egyik szereplője a négyes torna nagy esélyese, a Fehérvár AV19. Az Ördögök kiváló szezont futottak az EBEL-ben, és a negyeddöntőben is csak öldöklő küzdelemben véreztek el a Vienna Capitals ellen. Mindennek immár több, mint egy hete, vagyis volt ideje egy kicsit feltöltődnie, frissülnie a fehérváriaknak, akiknek motivációt jelenthet a kupadöntőn, hogy saját jégen, saját közönségük előtt játszhatnak.

A Volán azzal a Debrecennel csatázik pénteken a döntőbe kerülésért, amely tavaly nyáron újoncként indult el a Mol Ligában, és gond nélkül jutott ott a rájátszásba. A hajdúságiaknak orosz edzője, több orosz játékosa, és egy Ladányi Balázsa van, vagyis képes lehet komoly ellenállásra is.

A ViszlóTrans Magyar Kupa döntőjének programja az alábbiak szerint alakul:

Március 27., péntek, 16.30: Miskolci Jegesmedvék- Dab.Docler. 19.30: Fehérvár AV19- Debreceni HK

Március 28., szombat, 15.30: bronzmérkőzés, 19 óra: döntő.

A mérkőzésekre érvényesek a Fehérvár AV19 szezonbérletei. Pénztárnyitás pénteken és szombaton is az első mérkőzés előtt két órával.

A rendezvény apropóján a Fehérvár AV19 elárverezi a csapat bemelegítésnél használt mezeit, a befolyt összegből pedig a Polgárdi-Tekerespusztai otthon lakói számára vásárol a szakosztály két darab televíziót.

A mérkőzések MOL Liga-szabályok szerint zajlanak. Hat légiós nevezhető csapatonként. Hatvan percnyi játék után döntetlen állás esetén öt perc hosszabbítás következik 4 a 4 elleni játékkal, ha nem születik döntés, büntetők következnek.

Érdemes lesz ellátogatni az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, mert valóban a legjobb magyar hokicsapatok lépnek jégre a Magyar Kupa négyes döntőjében, a klubszezon ezzel a rendezvénnyel zárul, utána következik a magyar válogatott felkészülése a lengyelországi Divízió I/A-s világbajnokságra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!