Jégkorong

2015.01.18. 19:25

Fontos linzi sikerével saját kezébe vette a sorsát a Volán együttese

Hat idegenbeli vereség után nagyon jókor nyert a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben.

Bobory Balázs

EHC Black Wings Linz–Fehérvár AV19 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
Linz, 4865 néző. Vezette: Babic, Siegel, Kaspar, Nagy.
Linz: Dechel – Murphy, MacDonald, Lebler, Moran, Ulmer – Dorion, Piche, Kozek, Hisey, Hofer – Mitterdorfer, Kirchschlager, Iberer, Oulette (1), Oberkofler 1 – Kragl, Schaurhofer, Macierzynski, Franz, Gaspar. Vezetőedző: Rob Daum.
Fehérvár: Rajna – Szirányi, Wehrs, Banham, Sarauer, Kóger – Varga A., Ejdepalm, Marino 1 (1), Bartalis (3), Kovács Cs. 1 – Boivin 1, Orbán (1), Benk, Sikorcin, Magosi – Reiter, Hetényi P., Vincze, Erdély, Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Kovács Csabáé lett a győztes gól vasárnap, a linzi csarnokban (Fotó: Molnár Artúr)

Nagy rejtély, mi van Jeff LoVecchióval.

Azt mérkőzésről mérkőzésre láttuk az elmúlt egy hónapban, hogy nem élete formájában hokizik az amerikai csatár, aki korábban még az EBEL góllövőlistáját is vezette. LoVecchio az utóbbi mérkőzéseken már csak a negyedik sorban kapott helyet, vasárnap Linzben viszont már ott sem, nem volt az utazókeretben.

Nélküle kellett helytállnia a kisebb válságot megélő Volánnak a második helyezett otthonában. A kapuban Rajna Miklós kezdett, Christian Engstrand pihenőt kapott.

A nem túl jó előjelek ellenére szenzációs teljesítménnyel nyert a Volán, és négy mérkőzéssel az alapszakasz zárása előtt ismét feljött a hatodik helyre, azaz felsőházat érő pozícióban áll, hiszen a rivális Bozen kikapott a Dornbirn otthonában.

Már az első harmadban remekelt a Fehérvár. Többet lőttek, veszélyeztettek a vendégek, aminek eredménye is lett. A 4. perc elején Mike Boivin emberhátrányból szerzett vezetést a Volánnak, majd a látogatók azt is megmutatták, hogy létszámfórban is veszélyesek, Kovács Csaba duplázta meg az előnyt. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen olyan eset, amikor többen voltak kiállítás miatt a fehérváriak a jégen, vagyis a lehetőséggel maximálisan éltek a srácok.

Sajnos hét másodperccel a nyitó játékrész vége előtt Oberkofler szépíteni tudott, de így is örülni lehetett a vezetésnek, 1-2.

A középső periódusban a nagyobb helyzetek a Volán előtt adódtak, de ezek kimaradtak, Rajna Miklós viszont nagyszerűen védett, és lehúzta a rólót a ketrece előtt.

Olyannyira, hogy a harmadik harmadban sem volt hajlandó megtörni, és végül 97%-os hatékonysággal zárta az összecsapást.

A Fehérvár pedig két ponttal és három góllal, mivel Brandon Marino még az utolsó percben üres kapura betalált, 1-3. A Volán rendkívül taktikus, fegyelmezetett és összeszedett játékkal nyert és megnyitotta magának az utat a felsőház felé.

A közvetlen riválisok közül a Znojmo szétlövés után nyert, de a Bozen kikapott, utóbbit sikerült is megelőzni a tabellán.

A 40. játéknap eredményei: Villach–Klagenfurt 5-3, Znojmo–Vienna Capitals 4-3 – szétlövés után, Dornbirn–Bozen 6-4, HC Innsbruck–O. Ljubljana 4-5, Graz–Salzburg 5-4 – h.u.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!