Jégkorong

2014.10.13. 17:35

Erdély Csanád alapember lett a Fehérvár AV19-ben

Székesfehérvár - Erdély Csanádról már a szezon előtt tudtuk, hogy a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb ígérete, most pedig hétről hétre látjuk az EBEL-ben, a Fehérvár AV19 színeiben, hogyan fejlődik, válik egyre érettebb játékossá.

Bobory Balázs

Erdély Csanád 18 év fél évesen győztes gólt szerzett az EBEL-ben, szombaton, a Dornbirn ellen. Naná, hogy a fiatal center örömében nekiugrott a palánknak, nagyon megérdemelte már ezt a találatot korábbi teljesítménye alapján.

- Amikor az első EBEL-góljáról álmodott, ilyennek képzelte el?

- Igen is, meg nem is válaszolta Erdély Csanád. Azt hittem, ha végre betalálok, megnyugszom, azonban nem ez történt, nagyon izgultam, hogy megnyerjük a mérkőzést. Persze óriási érzés volt hazai jégen, saját közönségünk előtt gólt szerezni, ráadásul fontosnak is bizonyult, hogy eredményes voltam.

- Alapembereknek járó jégidőt kap edzőjétől. Rob Pallintől. A szezon előtt bízott benne, hogy ennyi lehetősége lesz?

- Nyíltan nem mondtam ki, de reménykedtem abban, hogy augusztusban, a felkészülési mérkőzéseken sikerül bizonyítanom és meggyőzőm a szakmai stábot, hogy számíthat rám. Azt nagyon sajnálom, hogy sok a sérültünk, én jobban szeretném úgy kiharcolni a helyem a csapatban, hogy mindenki egészséges. Az a dolgom most, hogy a lehető legjobban elvégezzem azokat a feladatokat, amelyeket rám bíznak.

Erdély Csanádon (jobbra) nem látszik, hogy meg lenne illetődve a nagy csapatok ellen (Fotó: Molnár Artúr)

- Valahol olvastam, hogy Vincze Péterrel és Kocsis Ferenccel egy sorban érzi magát a legjobban.

- Ezt nem pontosan így nyilatkoztam, de tény, hogy Petivel és Fecóval immár két éve együtt szereplünk a junior EBEL-ben, a válogatottban is, és jó az eyüttműködésünk. Ugyanakkor értékes rendkívül tapasztalat volt, amikor Frank Banhammel és Benk Andrással mehettem együtt, egy sorban, teljesen más impulzusok értek, nagyon élveztem azt a szituációt is.

- Banham sok tanáccsal látta, látja el?

- A mérkőzések előtt le szoktunk ülni hárman megbeszélni, bizonyos helyzetekben mit játszunk, mi lenne a legjobb megoldás. Előfordult, hogy egy buli előtt megérdeztem Frankie-t, hova próbáljam tenni a korongot, ő meg mondta, hogy kapáslövésre lenne a legjobb, de ez fordítva is megtörtént. Teljesen egyenrangú partnerként kezel.

- A többiek is?

- Természetesen. Azt szeretem ebben a csapatban, hogy nincsenek klikkel, nem mennk külön a légiósok, vagy a fiatalok. Pozitív a légkör az öltözőben,

- A nyáron úgy tűnt, Amerikába igazol, ám nem jött össze. Csalódott volt?

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Két-három nap után azonban már csak azon gondolkodtunk a menedzseremmel és a szüleimmel, hogy mi lenne számomra a legjobb megoldás. Most legalább megtanultam, hogy hokiban nem csak a bajnokság közben, hanem az uborkaszezonban is történnek furcsaságok. Nagyon jó döntést hoztam, ilyen lehetőséget máshol nem kaptam volna. Lokálpatrióta vagyok, szeretnék jól játszani szurkolóink előtt.

- Sokan azt mondják, bejárthatja a nagy elődök, Ocskay Palkovics, Sofron útját.

- Látom ezt az utat, de szezon közben csak rövidtávú célokat tűzök ki magam elé. Szeretnék akkor is sokat játszani, ha a sérültek felépülnek és nem ártana néhány pontot még összegyűjteni. Nem szeretnék itt megállni!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!