Jégkorong

2014.02.27. 13:45

Frissesség kell a Graz ellen

Székesfehérvár - Az EBEL középszakaszának utolsó előtti fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata a Graz 99erst fogadja, a mérkőzés pénteken, 19.30-kor kezdődik a Raktár utcában.

Bobory Balázs

Megkezdődött az össznépi matekozás Fehérváron.

A Volán szerdán 2-1-re kikapott az életben maradásért küzdő Klagenfurttól, így továbbra is négy csapat fut versenyt a rájátszást jelentő két helyért az alsóházban.

Még mindig a fehérváriak vannak a legkedvezőbb helyzetben, igaz, nekik a legnehezebb a sorsolásuk az utolsó két fordulóban. Marty Raymond legénysége pénteken a Grazot fogadja, majd 1000 kilométeres távolságba utazik Dornbirnba.

Természetesen a záró játéknapra még nem kell gondolni, a legfontosabb, hogy a graziak ellen sikerüljön begyűjteni a két pontot. A 99ers így elszállna, és az utolsó fordulóban már egy riválissal kevesebbel kellene foglalkozni. A Dornbirn a pocsékul hajrázó, jelenleg utolsó helyen tanyázó, és vélhetően a szezon végét váró Innsbruckhoz látogat, ám a Klagenfurt megizzadhat a bajnokságot becsületesen, büszkén végigharcoló Ljubljana otthonában.


Bryan McGregor (jobbra) és sora remélhetőleg gólt, gólokat szerez a Graz ellen pénteken (Fotó: Koppán Viktor)

 

Ha a Volán nyer, és a másik két pályán is papírforma eredmény születik, akkor a vasárnapi játéknapra a fehérváriakon kívül a Dornbirn és a KAC marad versenyben. Ha az Ördögök az utolsó két fordulóban három pontot szereznek, akkor biztosan megcsípik az egy playoff-helyet. Ha pénteken győznek, de vasárnap kikapnak, akkor bonyolódhat úgy is a helyzet, hogy hármas holtverseny alakul ki, ekkor pedig az érintett együttesek minitabelláját, az egymás ellen elért eredményeket veszik figyelembe, az alapján dől el a sorrend.

Talán mégis az a legjobb, ha a számtannal megvárjuk a péntek estét, amikor kiderül, hogy az utolsó forduló előtt hogy állnak a csapatok, miben bízhatnak a záró játéknapot megelőzően.

A Volánnak sokkal frissebb, energikusabb játékra lesz szüksége a Graz elleni győzelemhez, mint szerdán mutatott, remélhetőleg az utazás nélküli napok jót tesznek testnek, szellemnek. Bízzunk benne, hogy nem ez lesz az utolsó EBEL-meccs hazai jégen ebben a szezonban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!