Jégkorong

2014.10.10. 11:45

Kétszer is a katlanban - Dornbirn és az Innsbruck látogat a fehérváriakhoz

Székesfehérvár - Huszonnégy óra leforgása alatt kétszer is hazai pályán játszik a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben, szombaton a Dornbirn, vasárnap az Innsbruck lesz az ellenfél. Mindkét összecsapás 17.30-kor kezdődik.

Bobory Balázs

Az elmúlt szezonban a topcsapatok ellen rendszeresen remekelt a Fehérvár AV19, de a vele azonos szintre besorolt ellenfelekkel szemben gyakran szenvedett.

A Volán ezt a bajnokságot remekül kezdte, azonban immár egy négymeccses vereségsorozatot produkál, amelyet már szombaton meg kellene szakítani. A kék-fehérek sorrendben a Graztól, a Salzburgtól, a Viennától és az Olimpijától kaptak ki, ezek közül talán az utóbbi nehezen vállalható, hiszen a szlovén együttes ismét inkább lefelé lóg ki a ligából.

Szombaton és vasárnap is szükség lesz az igazi Frank Banham-bombákra Fehérváron. Fotó: Molnár Artúr

Az előttünk álló két mérkőzés viszont nagyon is fontos, akár sorsfordító is lehet. Hazai jégen a Dornbirn és az Innsbruck ellen is inkább a fehérváriak számítanak esélyesnek. A Volán védelme a héten a kanadai Michael Boivinnel erősödött, aki Salzburgból tette át a székhelyét Magyartországra. Vele talán stabilabb lehet a fehérváriak játéka a saját harmadukban, illetve jó lenne látni tőle néhány emberelőnyös, kékvonalas bombát is.

És hogy miért lehet sorsfordító a következő két összecsapás?

Elsősorban azért, mert ha ezeket az akadályokat sikerrel veszik a kék-fehérek, akkor a következőnek talán már erősebben futhatnak neki, mivel Hetényi Zoltán, Varga Arnold és Szirányi Bence is készül a visszatérésre. Plusz négy ponttal a középmezőnyből lehetne várni a folytatást.

– A szombati, Dornbirn elleni összecsapás mérföldkő lehet a csapatunk szezonjában – mondta Rob Pallin, a Fehérvár mestere. – Mindkét csapat eddig hat pontot gyűjtött, nekünk annyi lehet az előnyünk, hogy itthon játszunk. A srácok szeretnek hazai közönség előtt, remek atmoszférában hokizni, ez különösen ösztönzi őket. A védekezésünkre nagyon kell figyelni, az elmúlt mérkőzésen a saját és a semleges harmadban is voltak problémáink. Támadásban pedig muszáj lenne már gólokat ütnünk. Az EBEL-ben nincsenek könnyű mérkőzések, csak akkor szerezhetünk pontokat, ha fizikálisan és mentálisan is 100%-os vagy.

Rob Pallin a vasárnapi ellenfélről, az Innsbruckról elmondta, sok az új játékos a tiroliaknál, a Cápák ebben a szezonban más, sokkal kedvezőbb arcukat mutatták, mint korábban.

Ami bizonyos, hogy extra motivációval, az ördögkatlanban a csapatra jellemző akarattal, elszántsággal mindkét mérkőzés nyerhető. A négy pont biztosan jó útra terelné a fehérvári együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!