Jégkorong

2014.01.11. 19:53

Bajnokesélyest vár a fehérvári együttes

Székesfehérvár - Vasárnap, 17.50-kor lép jégre utolsó alapszakaszbeli mérkőzésén a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. Az Ördögök a Linzet fogadják az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Bobory Balázs

A nyolcadik helyért hajtanak... A baj csak az, hogy nem a saját kezében van a Sapa Fehérvár AV19 sorsa az EBEL alapszakaszának utolsó fordulója előtt. A kék-fehéreket két ponttal előzi meg a Graz, eggyel a Dornbirn, ráadásul olyan együttessel, a Linz alakulatával találkoznak, amelynek az alapszakasz megnyerésére is van esélye.

Ha a Volánnak sikerül a nyolcadik helyre befutnia, akkor három bónuszponttal kezdi az alsóházi középszakaszt, ha kilencedik, kettővel, ha tizedik, akkor eggyel.

Az is megállapítható, hogy ebben a körben a riválisok talán valamivel könnyebb ellenféllel találkoznak, mint a fehérváriak. A Graz azt a Znojmót fogadja, amely jelenleg a hatodik, és legfeljebb az ötödik lehet, míg a Dornbirn otthonába a Bozen látogat, amely szinte biztos negyedik.

A Volán ellenfele, a Linz viszont azonos pontszámmal áll, mint a listavezető Vienna Capitals, így akár alapszakaszgyőztes is lehet, ha nyer Székesfehérváron. A statisztika viszont nem az osztrákok mellett szól, akik immár 781 napja nem nyertek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és nem lenne gond, ha vasárnap sem szakadna meg ez az albásokra nézve hízelgő széria.

– Ahhoz. hogy a számunkra legkedvezőbb helyen végezzünk a tabellán, nyernünk kell a Linz ellen – mondta Marty Raymond, a fehérváriak vezetőedzője. – Ez a találkozó olyan a számunkra, mint egy play off-mérkőzés. Tudjuk, hogy az ellenfelünknek még esélye van az első hely megszerzésére is, ez biztosan nem könnyíti meg a dolgunkat. A Linz nagyon jól védekezik és hatékonyan támad. Remélhetőleg nagy lökést ad számunkra, hogy Adam Naglich visszatérhet a jégre, ez lehet a szükséges plusz. Minden játékosunknak a legjobbját kell nyújtania.

Hazai közönség előtt először játszhat a kanadai Bryan McGregor, aki a héten Dániából érkezett a Volánhoz, és pénteken góllal mutatkozott be a Salzburg otthonában. Sikorcin Ladislav térdszalag-szakadása miatt természetesen nem szerepelhet, de minden bizonnyal a center lesz csak az egyetlen hiányzója az Ördögöknek.

Ha véletlenül a három rivális pontazonossággal zárná az alapszakaszt, akkor az alábbi sorrend alakulna ki: 8. DEC, 9. Fehérvár, 10. Graz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!