Jégkorong

2014.11.14. 20:50

A Fehérvár AV19 hiába küzdött a végsőkig, pont nélkül maradt

Villach - A válogatott program miatti szünetet követően az ausztriai Villachban korcsolyázott jégre a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 17. fordulójában.

Ferencz Balázs

EBEL, 17. forduló

EC Villach SV–Fehérvár AV19 5-4 (2-1, 0-1, 3-2)

EC VSV: Lamoreux – Bacher (1), Waugh, Hunter (1), McBride 2 (egyik ee), Santorelli – Jarrett, Unterluggauer (1), Pewal (1), Krog 1, Haydar 1(ee) (1) – Brunner (2), Pretnar (1), Platzer, Alagic 1, Lammers – Siutz, Gelfanov, Nageler, Göhringer, Petrik. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Fehérvár AV19: Robinson – Wehrs, Szirányi, Lovecchio 1, Sarauer, Banham (1) – Ejdepalm (1), Orbán (1), Kovács Cs. 1, Sikorcin 1 (1), Marino (1) – Tokaji, Reiter, Benk (1), Nemes, Magosi 1 – Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kovács Csaba találatával állt talpra a Fehérvár AV19 Villachban, az EBEL 17. fordulójában. Fotó: Molnár Artúr

A válogatott elfoglaltság miatti EBEL-szünetet megelőzően elsöprő lendületben hokizott a Fehérvár AV19 együttese, s a diadalmenetet Villachban kívánta tovább fűzni a Rob Pallin alakulata. A tabella ötödik helyén álló fehérváriak kissé nehéz korcsolyákkal kezdték a karintiai fellépést, a második percben Darren Haydar használta ki a meccs első emberelőnyét, 1-0. Az első fehérvári fórnál nem rezdült a hazai háló, s talán ebből erőt merítve Jason Krog növelte kettőre a VSV előnyét a hetedik percben. Az egyre inkább magára találó Volán lövések sorával terhelte Lamoreux ketrecét, és a 15. minutumban Kovács Csaba váltotta gólra Marino passzát, 2-1.

A középső periódusban mindkét fél elszántan rohamozott, a Villach 18 kaput eltaláló lövést eresztett meg, Robinson mindvégig a helyén volt, a fehérváriak pedig 12 kísérletükből egyszer csak betaláltak: Magosi egyenlített.

2-2-es állásnál szálltak újra harcba a csapatok az utolsó húsz percben, de a Villach hamar vezetést szerzett, McBride volt eredményes emberelőnyből. Nem sokkal később Alagic is betalált (4-2), majd a 46. percben Sikorcin zárkóztatta fel a Volánt. A kiélezett találkozó hajrájára az osztrákok indulhattak lélektani előnyből, McBride találatával ismét kettővel vezettek a hazaiak. Az utolsó két és fél percre minden egy lapra feltéve lehozta kapusát a fehérvári gárda, s a létszámfölényes offenzíva gyümölcsöző volt, Banham átadásából Jeff Lovecchio hozta vissza a sírból a kék-fehér reményeket. 5-4-es hazai vezetésnél robogtak az utolsó percekre a viaskodók. Nagy küzdelmet hoztak az utolsó másodpercek, de újabb találat nélkül, s ez azt jelentette, hogy a Fehérvár AV19 pont nélkül zárt Villachban. A Bartalist és Kógert is nélkülöző ördögök ötmérkőzéses győzelmi szériának intettek búcsút egy szoros találkozón. Vasárnap lesz lehetőség a javításra, 17.30-kor a Graz 99Ers látogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!