Jégkorong

2014.08.12. 19:24

A Fehérvár AV19 három góllal verte a Mol Liga-győztes Érsekújvárt a felkészülésben

Székesfehérvár – A célját elérte a Fehérvár AV19 hokicsapatának első felkészülési mérkőzése kedden, az Érsekújvár ellen. Ki voltak éhezve a királyok városában az emberek a jégkorongra!

Bobory Balázs

Ezt semmi nem jelzi jobban, mint az Érsekújvár elleni „mezei” edzőmérkőzés látogatottsága, mintegy két és félezer drukker döntött úgy, hogy az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban tekinti meg a szezon első felkészülési összecsapását.

A szurkolók kíváncsiak voltak az újakra, no meg a régiekre is. A Fehérvár AV19 légióskontingense szinte teljesen kicserélődött, az előző szezon garnitúrájából mindössze Frank Banham és Andrew Sarauer maradt, illetve Kóger Dániel hét év után húzott magára újra kék-fehér szerelést, Bartalis István pedig Svédországból tért haza Magyarországra. A Volán kapujában az amerikai Josh Robinson kezdett, akinek egyelőre november 10-ig van szerződése, Hetényi Zoltán betegsége miatt csak Rajna Miklós a másik bevethető hálóőr. Kedden az is kiderült, hogy Bálizs Bence a Miskolci Jegesmedvéknél folytatja pályafutását és remélhetőleg rengeteg rutint szerez a Mol Ligában.

Ha már Mol Liga...

A fehérvári együttesnek éppen a magyar bázisú sorozat bajnoka, az Érsekújvár volt a vendége első edzőmérkőzésén. A felvidéki együttes gyorsan megmutatta, hogy kemény edzőpartner lesz, de az első harmadban világosan látszott, melyik az erősebb csapat, a Volán rengeteget támadott és lőtt, Bartalis révén pedig a vezetést is megszerezte, kezdésnek jó volt az első húsz perc.

A másodikban aztán volt minek örülni, de ahogy várható is volt, előjöttek a hibák, amelyek orvoslására még van szűk egy hónap. Itt is, ott is potyogtak a gólok, az Ördögök szemre tetszetősen hokiztak a támadóharmadban, futballnyelven szólva ment a tiki-taka, ám túlságosan is erősen fogott a színes ceruza és a hazaiak a gólvonalig akarták játszani a helyzetet. Nem lepődnénk meg, ha Rob Pallin a következő edzőmérkőzés előtt felhívná játékosai figyelmét, hogy egyszerűbben oldják meg a helyzeteket. Védekezésben imitt-amott még lemaradtak a fehérvári bekkek, vagy csak egyszerűen rosszul helyezkedtek, így ez a húsz perc döntetlennel zárult, összességében még mindig eggyel vezetett a fehérvári gárda, 4-3. A befejező periódus is Volán-fölénnyel, de Érsekújvár -góllal kezdődött, azonban a fehérváriak rá tudtak tenni még egy lapáttal és fordítottak. Bartalis István egyenlő létszámnál és kettős emberelőnyben is eredményes volt, első mérkőzésén máris három gólig jutott kék-fehérben.

A második támadótrió (Banham, Bartalis, Kóger) egyébként is harmónikusan dolgozott, tartsák meg jó szokásukat a bajnokságra is. Végül Sarauer még egyszer beköszönt, három góllal, 7-4-re nyert a Fehérvár AV19, első tesztnek tökéletes volt az Érsekújvár elleni találkozó. Látszott, hogy erős csapata lehet ebben a szezonban az egyesületnek, de az is kiderült, hogy van miben fejlődni, de ezért következnek sorozatban a további felkészülési meccsek, csütörtöktől rögtön három, Zólyomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!