Jégkorong

2011.10.24. 17:27

A DAB játékosai hozták a kötelezőt a belgák ellen, és továbbléptek

Dunaújváros - Ha nehezen is, de meglett! A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata hazai pályán csak kiharcolta a továbbjutást a Kontinentális Kupában. Dániában folytatják.

Agárdy Csaba

Vasárnap késő este fejeződött be a jégkorong Kontinentális Kupa B csoportjának a küzdelme Dunaújvárosban. Az utolsó mérkőzésen, a DAB.Docler-White Caps Turnhou  meccsen dőlt el, hogy ki nyeri meg a csoportot, és jut tovább a  harmadik fordulóba. Az Acélbikáknak a körbeverés miatt három góllal kellett nyerniük a sikerhez. Ugyanis a DAB két góllal kikapott a Hágától, a hollandok kétgólos vereséget szenvedtek a belgáktól, és mivel a spanyol  Jacát mindenki megverte, ezért a három csapat egymás elleni eredményeit kellett figyelembe venni. A hollandoknak nulla volt a gólkülönbségük, a belgáknak plusz kettő, amíg az Acélbikáknak mínusz kettő. Ezért a DAB-nak a csoportgyőzelemhez három góllal kellett vernie a White  Capsot.
Eleinte nagyon úgy nézett ki, hogy ez nem sikerül majd, hiszen a belgák szereztek vezetést, és az első harmad 1-1-el ért véget. Ekkor félő volt, hogy talán még a győzelem sem lesz meg, azután az Acélbikák remek második játékrészt produkáltak, és öt gólt lőttek. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az egész torna alatt ebben a szakaszban mutatták a  dunaújvárosiak azt, amit tudnak, ami elvárható tőlük. Viszont arról sem szabad elfeledkezni, hogy 9-1-nél annyira kiengedtek a fiúk, hogy az utolsó öt percben három gólt is kaptak.
A lényeg azonban az, hogy a DAB legénysége továbbjutott, és bekerült a harmadik fordulóba, ahol már a négyes döntő a tét. A csapat november 25. és 27. között Dániában folytatja a kupaszereplését. Az ellenfelek: a házigazda Herning, az angol  Sheffield  és az  olasz  Asiago. Az első helyezett kerül a január 13. és 15 között Franciaországban megrendezendő fináléba. A B-közép minden dicséretet megérdemel: a legnehezebb pillanatokban is buzdították a csapatot
A dunaújvárosi eseményekkel párhuzamosan Csíkszeredán is rendeztek egy csoportkört, ahol a lett Metalurgs végzett az élen a kazah Beibarys, a Csíkszereda és a Ljubljana előtt.

DAB - Turnhout 9-4 (1-1, 5-0, 3-3)

Gólszerzők: Azari 2, Pavuk 2, Kiss D. 2, Peterdi, Hegyi, Papp V.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!