Jégkorong

2013.12.03. 14:37

Az „öreg”

Ez aztán a bravúr! Na nem feltétlenül az megy csodaszámba, hogy a SAPA győzelmet aratott Innsbruckban, elvégre ilyesmi, máskor is megesett már.

Török László

Arról nem is beszélve, hogy a tiroli város együttese – finoman szólva – nem tartozik az élmezőnyhöz. A diadal mikéntje az érdekes. Két harmad után, 0-3 volt az állás a mi szempontunkból, ám a záró játékrészben, káprázatos hajrával, sikerült hosszabbításra mentenünk a meccset – amit aztán a ráadásban megnyertünk. De hogyan?

Egyetlen másodperccel a végső dudaszó előtt szerzett találattal. A bravúr-gólszerző pedig Tokaji Viktor volt. A csapatkapitány. Az együttes – ha jól számolom – harmadik legidősebb tagja. Mindez történik abban az esztendőben, amikor minden a fiatalításról szól. Néha a kelleténél is többet hivatkozunk a generációváltásra, amikor az olykor dadogó eredményekről esik szó. Arról viszont már mindenki optimistán beszél, hogy sorban jelennek meg a csapatban a sihederek, akiknek azonban még akad tanulni valójuk. Ám nem mindegy kitől lesik el a hoki csínját-bínját. Ajánlom nekik Tokajit! Pedig ő nem kimondottan jégkorongozó típus. Legalábbis nem a 60x30 méteres jégfelületen kívül, hiszen ő nem nagy dumás, aki a társaság középpontja. Csak ritkán szól, akkor azonban nagyon oda kell figyelni rá! Nem szakasztott hátvéd, aki előbb üt, csak aztán nézi meg hol a korong. Ő kemény ugyan, de cseppet sem durva. Az idény 26 meccsén mindössze nyolc alkalommal sújtották kisbüntetéssel a játékvezetők.

A világbajnoki A-csoportba jutást kiharcolt válogatott tagja volt, aki mellől szépen lassan visszavonulnak, vagy kikopnak az akkori csapattársak, ő azonban bírja a gyűrődést. Könnyen lehet azért, mert róla sosem keringenek történetek kivel, hol, mikor látták. Legfeljebb arról, hogy az őt sem kerülő sérülések után megszállottként dolgozik azért, hogy visszakerüljön a pályára.

A jelenlegi, nem éppen fényes sorozat közepette is, meggyőződéssel magyarázza, csak még több munkával lehet kikapaszkodni a gödörből. És nem csak mondja, hiszi és teszi is.

Egy szó, mint száz az Öregre fel lehet, sőt fel kell nézni. Az ifjak tanulhatnak tőle, mert ehhez a játékhoz keveseknek adatott meg annyi ész, mint neki. Elleshetik helyezkedését, lelkesedését is. Ja, és azt is, miként lehet az utolsó másodpercben, meccset eldöntő gólt lőni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!