Jégkorong

2011.04.23. 09:32

Jégkorong divízió I-es vb - Hetényi kezd a kapuban

Hetényi Zoltán kezd a kapuban az olaszok ellen, az élvonalba jutásról döntő esti mérkőzésen a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

MTI

A szombat délelőtti félórás átmozgató edzés után Ted Sator szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, egy kérdőjel volt csupán, és úgy döntött, hogy Hetényi lesz az első számú kapus, Szuper Levente a tartalék.
A csatársorok: Ladányi-Vas Márton-Sofron, Kovács-Bartalis-Kóger, Vas János-Sikorcin-Palkovics, Magosi-Holéczy-Benk, és Galanisz a 13. csatár. A védőpárok: Horváth-Tokaji, Hegyi-Pozsgai és Szélig-Sille, Orbán pedig a hetedik hátvéd.
A találkozó 19:30-kor kezdődik a Papp László Arénában. A teltházat jelentő 8000 néző garantált. Amelyik csapat nyer - alapjátékidőben, hosszabbításban vagy akár büntetőkkel -, feljut a világ élvonalába, és jövőre a svéd-finn közös rendezésű elit vb-n szerepelhet. 
Az olaszok tavaly a legjobbak közül estek ki, míg a magyarok eddig csak egyszer, még 2008-ban Szapporóban tudtak divízió I-es vb-t nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!