Iváncsa

2015.08.28. 11:55

Jakab Erika református lelkészt Pro Civitate díjjal ajándékozták meg

Iváncsa - Pro Civitate kitüntetéssel ismerték el Jakab Erika lelkész munkáját augusztus 22-én, az Iváncsai Falunapon.

Sebestyén Lilla

Az idei évben nemzeti ünnepünk mellett egy rangos évfordulót is ünnepelhettek a településen, az iváncsai falunapon: száz esztendővel ezelőtt 1915. augusztus 22-én került felszentelésre a református templom.

Jakab Erika közel harminc éve viseli a szívén az iváncsai református egyházközösség sorsát, vesz részt a város életében Fotó: Kucselata Edina

Ehhez kapcsolódva idén, augusztus 22-én az ünnepi megemlékezésen Iváncsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Jakab Erikát a helyi Református Egyházközségért, valamint Iváncsa Községben végzett tevékenységéért Pro Civitate kitüntetésben részesítette.

Jakab Erika közel három évtizede, 1987. óta látja el a településen a lelkészi feladatokat és vezeti a gyülekezetet, egyébként tősgyökeres iváncsai szülött, rengeteget foglalkozik gyermekekkel, oktatja őket, és több évig Pusztaszabolcson is tevékenykedett lelkészként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!