Iszkaszentgyörgy

2011.04.11. 14:26

Aktív civilek Iszkaszentgyörgyön

Közösségi parképítés, falutakarítás, falumúzeum takarítás szerepel az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület, valamint az IszKaland ifjúsági csoport tavaszi programjai között.

Zámbóné Horváth Zsuzsa

Az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület a Tájsebészet program keretében április 1-jén az általános iskola 7. és 8. osztályával közösen a katolikus templom és az április 24-én átadásra kerülő Kőszínház környékét takarították. A lelkes csapat több zsák szemetet gyűjtött össze a területről bízva abban, hogy munkájukkal felhívják a figyelmet arra, hogy óvni kell a környezetünket, és meg kell szüntetni az illegális szemétlerakást.
Az egyesület IszKaland ifjúsági csoportja a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által kiírt pályázaton támogatást nyert arra, hogy az önkormányzat által falumúzeumnak vásárolt épület felújításában segítsen. Így a fiatalok április 9-én meg is kezdték a munkát, lepókhálózták a régi épület szobáit, megtisztították az ablakokat, összegyűjtötték az udvaron lévő szemetet. A munkát tovább folytatják április 16-án is, amikor felújítják a ház kerítését, lefestik az ablakokat, és virágokkal díszítik az udvart. Az április 16-ai program az Önkéntes Fiatalok Napjához is kapcsolódik, amikor szerte a világon fiatalok vállalnak közösségi munkát.
Az Ökotárs Alapítvány és a MOL Zrt. támogatásával az ITKE a település lelkes önkénteseivel összefogva közösségi park építésébe kezdett a Márványkert településrész szomszédságában. A parképítés során különböző növényeket (fákat, cserjéket, virágokat) ültetnek, illetve olyan pihenőállomásokat alakítanak ki, hogy azok mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. A pihenőhely elkészültéig minden önkéntes munkára, segítő kézre szükség van. A közösségi park átadását május 29-re, gyereknapra tervezi az egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!