Iszkaszentgyörgy

2015.02.17. 15:40

Együtt mulatott szülő, diák, tanár az iszkaszentgyörgyi farsangon

Iszkaszentgyörgy - Diáknak, szülőnek, pedagógusnak egyaránt felejthetetlenül vidám, közös élményben volt része.

B. Kiss László

Frenetikus jelmezes farsangot rendeztek az idén is az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskolában! A mulatság a ballagás előtt álló nyolcadikosok táncával kezdődött, akik a palotást járták el az intézménynek helyet adó Pappenheim-kastély színháztermében. Közülük került ki - Magyar Veronika és Sugár Sándor személyében - a hófehér, abroncsos nagyestélyit viselő bálkirálynő és hasonlóan elegáns párja.

Eztán kezdődött a jelmezek versenye. Számos diák egyénileg indult, több osztály tagjai azonban közösen öltöztek be. A másodikosok bemutatójának kerettörténete szerint két varázslótanonc boszorkánnyá változtatta az osztályt. A varázslat olyan jól sikerült, hogy talán az anyukájuk sem ismert rá a gyerekekre. A harmadikosok háztartási gépeknek öltöztek. Eredeti ötlet volt, nem túl gyakran találkozni például két lábon járó angol vécével. Az ötödikesek lehengerlő, zenés, táncos vadnyugati show-val lepték meg a közönséget.

A csontváznak maszkírozott hatodikosok ugyancsak egy sejtelmes táncprodukcióval lepték meg a diákokat és szüleiket. Az egyénileg felvonultatott maskarák között ugyancsak sok ötletes, házilag készített jelmez volt látható a színpadon: a kacsalábon forgó vár például, vagy a kindertojás, amelyből a nyuszinak öltözött kishúg bújt elő, bizonnyal sokaknak emlékezetes marad. Most sem maradt el a pedagógusok nagy sikert arató produkciója, majd az angol szakkör tagjai töltötték meg a színpadot, és teljes beleéléssel, dallal, játékokkal szórakoztatták a közönséget. A családias hangulatú suli hagyományos farsangi jelmezbáljáról nem hiányzott a büfé sem a szülők készítette finomságokkal, és a tombolasorsolás sem.

Az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola diákjai nem csak a jelmezkészítésben jeleskednek, de az emelt óraszámban oktatott angol nyelvben, illetve a reáltárgyakban. vagy például a néptáncban is - sorolta Kisné Szonn Ibolya igazgató.

 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!