Időjárás

2019.08.23. 06:55

Visszatér a megyébe a kánikula pénteken

Fejér megyében pénteken a napsütést elsősorban fátyolfelhők zavarhatják, de lehet a gomolyfelhő-képződés, és itt néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor előfordulhat.

FMH

Hiába divatos, UV védelemmel ellátott, ha nem követi az arc görbületét a szemüveg, mögé juthatnak a káros sugarak

Fotó: Shutterstock

Az északi-északkeleti szél megélénkülhet. Hajnalban 13 és 20, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton maradhatnak 30 fok alatt a maximumok. Nem lesz front térségünkben.

Orvos meteorológia:

Nem lesz front térségünkben. A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. Reggel viszont a hűvös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, végtagfájdalom is jelentkezhet, ekkor nagy lehet a megfázásveszély is.

Közlekedésmeteorológia:

Elsősorban a nyugaton alakulhat ki néhol egy-egy futó zápor, melyek környezetében átmenetileg vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, intenzívebb csapadékgócok esetén pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság.

Település: min / max:

Székesfehérvár: 18 / 30

Nap

kel: 5.51

nyugszik: 19.41

Hold

kel: 22.27

nyugszik: 12.38

Vizeink:

Duna (D.újv.): 23 C-fok

Velencei-tó: 23 C-fok

Balaton (Siófok): 23 C-fok

Rába (Sztg.): 19 C-fok

Mura (Letenye): 21 C-fok

(Előrejelzés Fejér megye – 3 napos):

szombat: 20 / 32

vasárnap: 20 / 32

hétfő: 20 / 31

Szombaton is találkozhatunk fátyolfelhőkkel az égen, melyek szűrhetik a nap fényét, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés nyugaton, délnyugaton várható, errefelé átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar is kialakulhat. A keleties szél helyenként élénk lehet. A legmelegebb órákban 30-36 fokra van kilátás.

Vasárnap a napos időszakok mellett elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint északon és északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen futó zápor, zivatar. A Dunántúlon néhol megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 30-35 fokot mérhetünk.

Hétfőn marad a kánikula 30 fok fölötti maximumokkal, sok napsütéssel, délután, kora este elszórt záporokkal, zivatarokkal. A keleti-délkeleti szél továbbra is élénk, zivatar idején erős, akár viharos is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!