Helyi időjárás

2019.08.21. 06:45

Szerdán gyenge hidegfront érkezik Fejér megyébe, ám marad a meleg

FMH

Forrás: Shutterstock

Fejér megyében szerdán egy lassú mozgású hidegfront érkezik, melynek hatására feltámad a szél. A Dunántúlon némiképp lehűl a levegő. Az időnként megnövekvő felhőzetből csak északon alakulhat ki kevés zápor, zivatar. Nyugaton 23-28, máshol 29-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható. Emiatt előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás, asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós utakkal, jelentősen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatnak az útnak indulók.

Település: min / max:

Székesfehérvár: 20 / 28

Vizeink:

  • Duna (D.újv.): 23 C-fok
  • Velencei-tó: 24 C-fok
  • Balaton (Siófok): 25 C-fok
  • Rába (Sztg.): 19 C-fok
  • Mura (Letenye): 22 C-fok
  • Három napos előrejelzés Fejér megyére:

    Csütörtökön a változóan felhős-napos időben a nap első felében helyenként északon alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északi-északkeleti szelet keleten kísérhetik élénk lökések. Délután 25-35 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

    Pénteken többször megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék azonban nem valószínű. Kissé élénk lehet az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között várható.

    Szombaton napos időre számíthatunk, de időnként egy-két gomolyfelhő kialakulhat. Inkább csak délnyugaton, nyugaton lehet néhol zápor, zivatar. A keleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között várható.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!