napi meteorológia

2019.07.15. 07:02

Szeles idő lesz hétfőn sok napsütéssel, némi felhővel

Fejér megyében ma ragyogó napsütéssel indul a nap.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Brian A Jackson

A napközben a megnövekvő gomolyokból legfeljebb egy-egy gyenge zápor alakulhat ki. Az északi szél a Dunántúlon és keleten lehet élénk, néhol átmenetileg erős. Hajnalban 8-15, délután 23-27 fok várható. Frontmentes idő.

Orvos meteorológia:

Hétfőn sem érkezik front térségünkbe. A szeles tájakon azonban fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, egyeseknél alvászavarok léphetnek fel.

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Napközben egy-egy gyenge zápor, átmenetileg vizes, csúszós utakat eredményezve.

Település: min / max:

Székesfehérvár: 13 / 26

Nap

kel: 5.02

nyugszik: 20.36

 

Hold

kel: 18.39

nyugszik: 2.34

Vizeink:

Duna (D.újv.): 21 C-fok

Velencei-tó: 21 C-fok

Balaton (Siófok): 20 C-fok

Rába (Sztg.): 18 C-fok

Mura (Letenye): 19 C-fok

(Előrejelzés Fejér megye – 3 napos):

kedd: 13 / 27

szerda: 14 / 28

Csütörtök: 14/27

Kedden a napos-gomolyfelhős időben legfeljebb északnyugaton, északkeleten alakulhat ki néhol jelentéktelen zápor. Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A friss reggelt követően napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán marad a napos-gomolyos idő, jelentéktelen zápor csupán néhol északkeleten, keleten fordulhat elő. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk lehet. A csúcshőmérséklet egyre inkább 25 fok fölött alakul.

Csütörtökön megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. A legtöbb helyen mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. 25-30 fok ígérkezik. Pénteken elszórtan, hétvégén kevés helyen lehet csapadék és egyre többfelé átlépjük a 30 fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!